Yatağan'da Altın Kaynak Töreni - Son Dakika
Yerel

Yatağan'da Altın Kaynak Töreni

Yatağan\'da Altın Kaynak Töreni

Muğla’da ilk doğalgazın verileceği yer olan Yatağan ilçesinde, doğalgazı teminini sağlayacak olan çelik boru hattının döşeme çalışmalarının başlaması nedeni ile Yatağan ilçesinde ‘Altın Kaynak’ töreni düzenlendi.

30.05.2014 20:37

Muğla'da ilk doğalgazın verileceği yer olan Yatağan ilçesinde, doğalgazı teminini sağlayacak olan çelik boru hattının döşeme çalışmalarının başlaması nedeni ile Yatağan ilçesinde 'Altın Kaynak' töreni düzenlendi.

Muğla'da ilk doğalgazın verileceği yer olan Yatağan'da altın kaynak töreni düzenlendi. Yatağan'a doğalgaz arzını sağlayacak olan çelik boru hattının döşenmeye başlanılması nedeni ile düzenlenen altın kaynak törenine, Yatağan Kaymakam Vekili Veli Biçer, CHP'li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Akmercan Genel Müdürü Yunus Keskin, AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Osman Koç ve siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldılar.

Muğla'nın doğalgaz dağıtım işinin ihalesi 15 Kasım 2012 tarihinde yapılan yapılmış ve

Menteşe, Yatağan ile Ula ilçeleriyle Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi'nin doğalgaz dağıtım bölgesinde 30 yıl süreyle doğal gaz faaliyetleri bulunmak üzere Akmercan Muğla Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne doğalgaz dağıtım lisansını almıştı. Akmercan şirketi ise lisans işlemlerinin tamamlanmasıyla Menteşe, Yatağan, Ula ve Bayır'daki altyapı çalışmalarına başladı.

Düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Yatağan Belediye Başkanı Işık yaptığı konuşmada; ""İlçemize gelecek ve gelen hiçbir yatırımı hayır demeden her zaman destek sağlamaya çalıştım. Bu yatırımın gelmesinde büyük payı olan hükümetimizin ve değerli yöneticilerinin burada payı büyüktür elbette. Bizde işin ucundan tutarak sizlere, ilçemize bu doğalgazın gelmesi konusunda katkı sağlayarak bir eseri meydana getirdik. Herkes refah içerisinde bu doğalgazımızı kullanarak, en azından ilçemizde bir hava kirliliğinin yok olmasını sağlayacağız. Biraz da rahatlayacağız. Hem ucuz bir hizmeti sizlere sunacağız. Bazı aksaklıklarımız olabilir. Mesela şuanda yolların çamur olduğu gibi. Tabi her hizmetin bir külfeti var. Bunları hep beraber aşacağız, sabırla, herhalde 29 Ekime kadar bu doğalgazımızın belli bölümünü sizlere hizmete sunacağız. Ben gerçekten çok iyi çalışan, hızlı çalışan Akmercan temsilcilerine buradan teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Yalnız şu çamurları bir temizleyiverirlerse daha iyi olur diyorum. Çok teşekkür ediyorum. Özellikle ilçemize gelen hizmetlerin Yatağanımıza büyük katkı sağladığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle doğalgazın da hepinize büyük katkı sağlayacak. Bu duygu ve düşüncelerle bu yatırımımızın Yatağanımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmalar ve işin ilerleme süreci ile ilgili veren Akmercan Genel Müdürü Yunus Keskin; "Bu yıl, Yatağan ilçesine 1 adet RMS-A istasyonu, 1 adet Bölge İstasyonu, 4 km çelik ana hat, 20 km PE hat, 5 km servis hattı ve 500 adet servis kutusu montajı yapılacaktır. 2014 yılında yapacağımız toplam yatırım tutarımız 5 milyon Dolar olacaktır. Yapılacak yatırımlar Yatağan'ın Akyol, Konak ve Dere mahallelerindeki bin adet konuta doğal gaz hazır hale getirilecektir. Bu mahallelerde, sokağında doğal gaz hattı geçen herkesi Akmercan Yatağan Müşteri Hizmetleri merkezine müracaat ederek abonelik işlemlerini yaptırmalarını ve akabinde şirketimiz tarafından sertifikalandırılan mühendislik firmalarına doğal gaz projelerini yaptırarak doğal gaz kullanımına geçebileceklerini buradan duyurmak isterim" dedi.

Konuşmalar sonrasında adak kesildi ve Yatağan'a doğalgaz temin edecek çelik boru hattının ilk kaynağı olan "Altın Kaynağı", Yatağan Kaymakam Vekili Veli Biçer, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Akmercan Genel Müdürü Yunus Keskin ve AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk gerçekleştirdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yatağan'da Altın Kaynak Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement