Yeni Adli Yıl Açılış Kokteyli - Son Dakika
Yerel

Yeni Adli Yıl Açılış Kokteyli

Yeni Adli Yıl Açılış Kokteyli

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Ejder: "Yeni adli yılda kamu vicdanını rahatlatan kararlara imza atmayı arzuluyoruz"

03.09.2013 11:48

Batman'da adli yıl açılışı dolayısıyla Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ev sahipliğinde kokteyl düzenlendi.

Batman Laviva Park'ta düzenlenen kokteyle  Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli, Baro Başkanı Ahmet Sevim,  Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam,  Adalet Komisyon Başkanı, İdare Mahkemesi Başkanı, Hakim ve Cumhuriyet savcıları, adliye çalışanları, avukatlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder yaptığı konuşmada, acısıyla tatlısıyla bir adli yılı daha başarılı ve sorunsuz bir şekilde geride bırakmanın burukluğunu ve onurunu yaşarken, yeni bir adli yıla girmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, yeni adli yılda  kamu vicdanını rahatlatan kararlara imza atmayı arzuladıklarını ifade etti.

Baro Başkanı Ahmet Sevim ise Türkiye'de son yıllardaki, zihinsel ve yapısal değişime, hukuk sistemi ve yargısal pratikler ayak uyduramadığına dikkat çekerek, bazı nedenlerden dolayı yargının hala bir hesaplaşma alanı olarak görülmesinin en temel sorunlardan biri  olduğunu kaydetti.

Tüm kısmi değişikliklere rağmen, özellikle kamu vatandaş ilişkisi konusunda sorunların  hala devam ettiğini dile getiren Sevim,"Hala yapılan bağışık faaliyetler, adaletin temas etmediği kör noktalar ve Roboski gibi toplumsal olaylardaki, orantısız şiddet gibi, kamu gücünü kullanan kişilerin, suçlarının soruşturma ve yargılama ya da daha doğru ifade ile yargılanmaması şeklinde tezahurat etmektedir. Uzun yargılama ve tutukluluk süreleri, meşru hakları sınırlayan terörle mücadele kanunu ile maalesef yargısal olağanüstü hal devam etmektedir" şeklinde konuştu. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Adli Yıl Açılış Kokteyli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement