Yeni Eğitim-öğretim Yılının Başlaması - Son Dakika
Yerel

Yeni Eğitim-öğretim Yılının Başlaması

Yeni Eğitim-öğretim Yılının Başlaması

Yalova'da yeni eğitim öğretim yılının açılışı, hayırseverler tarafından yaptırılan Sevim Göğez İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle yapıldı.

17.09.2012 15:20

Yalova'da yeni eğitim öğretim yılının açılışı, hayırseverler tarafından yaptırılan Sevim Göğez İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle yapıldı.

Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Milletvekili Temel Coşkun ile birlikte davetlilerin katıldığı törende konuşan hayırsever iş adamı Cihan Nam, 4 bin metrekare alana sahip, 4 katlı ve 27 derslikli okulu Yalova'ya kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Nam, şöyle konuştu:

"En büyük yatırımın çağdaş ve Atatürkçü gençlerin yetişmesine destek olduğuna inandım. Annemin de destekleri sayesinde zeki, çalışkan üniversite öğrencilerini okutmaya başladık. Bu sebepten çözümün bir okul olduğuna karar verdik. Böylece bu okul meydana çıktı. Devletimizin de yardımlarıyla okulumuzu tamamladık. Bu okulu Yalovalı çocuklarımıza armağan ediyoruz."

Vali Civelek ise yeni eğitim sistemiyle ilgili Yalova'da herhangi bir sorunun yaşanmayacağını bildirdi.

Civelek, en büyük yatırımın insana yapılan olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, eğitimli insan kaynağıyla ölçülür. Çağdaş toplum olabilmek için eğitime önem vermek, değer vermek zorundayız. Milli Eğitim Bakanlığı'mızca çağın ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir eğitim sistemi ve ilgili müfredatı konusunda çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Bu yıl eğitim-öğretim yılına yeni eğitim sistemle başlıyoruz. İlimiz eğitim alanında başarılarıyla ünlü. Eğitim alanındaki tüm gelişme ve yenilikleri yakından takip ediyoruz."

Konuşmaların ardından Vali Civelek, Cihan Nam ve annesi Sevim Göğez'e teşekkür plaketi verip, okulu gezdi.

Muhabir: Nedim Güler/ Mehmet Bayer

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Eğitim-öğretim Yılının Başlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement