Yozgat'ta 69 Yaşındaki Antrenör, Çocuklarının Ardından Şimdi de Torunlarını Müsabakalara Hazırlıyor - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta 69 Yaşındaki Antrenör, Çocuklarının Ardından Şimdi de Torunlarını Müsabakalara Hazırlıyor

Yozgat’ta küçük yaşlarda başladığı Uzakdoğu sporlarını bıraktıktan sonra kickboksta sporunda karar kılıp, önce şimdi kamu görevlisi olan 3 oğlunu çalıştıran 69 yaşındaki kickboks antrenörü Mustafa Zararsız, artık iki torununu da müsabakalara hazırlıyor. Dedesi gözetiminde çalışmalarını sürdüren ve kickboks gençlerde 4 Türkiye, 2 Avrupa, bir dünya şampiyonluğu bulunan Betül Zararsız, büyüklerde yeniden milli takıma seçilip, dünya şampiyonu olmak için çalışıyor. Gençler kategorisinde mücadele veren Mustafa Kaan Zararsız ise ablası gibi yeniden milli takım kadrosunda yer almak istiyor.

01.02.2023 12:49  Güncelleme: 13:05

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat'ta küçük yaşlarda başladığı Uzakdoğu sporlarını bıraktıktan sonra kickboksta sporunda karar kılıp, önce şimdi kamu görevlisi olan 3 oğlunu çalıştıran 69 yaşındaki kickboks antrenörü Mustafa Zararsız, artık iki torununu da müsabakalara hazırlıyor. Dedesi gözetiminde çalışmalarını sürdüren ve kickboks gençlerde 4 Türkiye, 2 Avrupa, bir dünya şampiyonluğu bulunan Betül Zararsız, büyüklerde yeniden milli takıma seçilip, dünya şampiyonu olmak için çalışıyor. Gençler kategorisinde mücadele veren Mustafa Kaan Zararsız ise ablası gibi yeniden milli takım kadrosunda yer almak istiyor.

Şanlıurfa'da 22-29 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılan Türkiye şampiyonasından başarıyla dönen ve Yozgat Rıza Kayaalp Spor Salonu'nun da çalışmalarını sürdüren antrenör Mustafa Zararsız ile iki torunu ve bir genç sporcu, yapılacak diğer müsabakalar için hazırlanıyor. Spora 14-15 yaşlarında tekvando yaparak başladığını bildiren 69 yaşındaki kickboks antrenörü Mustafa Zararsız, "İlk başladığımda tekvando, karate, boks, şimdi de kickboksa geldik dayandık, devam ediyoruz 50 yıldan beri. Önce çocuklarımı yetiştirdim. 3 tane oğlum var, üçünü de yetiştirdim, onları gönderdik, kamu görevlisi. Şimdi sıra torunlara geldi" dedi.

"2021 YILINDA MİLLİ TAKIMA GİRDİM, GENÇLERDE SON YILIMDI"

Torunlarının her ikisinin de milli sporcu olduğunu bildiren Mustafa Zararsız, "Betül'ün 4 defa Türkiye şampiyonluğu var, 2 tane de Avrupa kupası şampiyonluğu var. Dünya Kupası şampiyonluğu var. Kaan da 2 defa Türkiye Şampiyonu oldu. Milli sporcu o da. İtalya'ya gittiler, 2022 yılında. En son Şanlıurfa'da oldu, 22-29 Ocak'ta. Betül Türkiye şampiyonu oldu. Kaan da Türkiye ikincisi oldu. Türkiye ikincisi oldu Salih Koçsoy da" diye konuştu.

Kickboks Genç Milli Takım kadrosunda yer alıp, 55 kilogramda ringe çıkan Betül Zararsız ise bundan sonra büyükler kategorisinde mücadele vereceğini, ilk hedefinin milli takıma yeniden seçilebilmek olduğunu söyledi. Bu yıl üniversite eğitimine başlayan Betül Zararsız, şöyle konuştu:

"12 yıldır bu sporu yapıyorum, küçüklükten beri. Halk Eğitim'le başladım, kurslara. Antrenörüm Mustafa Zararsız dedemle devam ediyoruz. 2015 yılından beri müsabık olarak devam ediyorum. Şu an Yozgat Belediyesi'nde lisanslı sporcuyum. 2021 yılında milli takıma girdim, gençlerde son yılımdı. Avrupa Kupası şampiyonluğu aldım. 2022 yılında Dünya Kupası şampiyonluğu aldım. Bu yıl ön ayak olan Şanlıurfa Türkiye şampiyonasında Türkiye birincisi oldum. Önümüzde 2 maç daha var. Onları da alırsam milli takıma tekrar gireceğim, tekrar temsil edeceğim. Hedefim öncelikle bu yıl Dünya Şampiyonası olacak, eğer milli takıma girebilirsem orada dünya şampiyonluğu olmak, sonrasında tekrar devam ettirmek."

"HEDEFİM AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK"

Kickboks Genç Milli Takım kadrosunda yer alan Mustafa Kaan Zararsız da 74 kg'da ringe çıkıyor. Lise 3. sınıf öğrencisi olan milli sporcu Zararsız, "Dedem Mustafa Zararsız ile birlikte küçük yaşlarımda başladım bu spora. 2016 yılından beri maçlara çıkıyorum ve dereceler almaktayım. Geçen yıl ilk defa Türkiye şampiyonu oldum ve milli takıma girmeye hak kazandım. İtalya'ya dünya şampiyonasına gittim, derece alamadım fakat bir maç aldım orada. Şu an Yozgat Belediyesi'nde lisanslı sporcuyum. Hedefim tekrar milli takıma girip Avrupa ve dünya şampiyonu olmak" diye konuştu.

Salih Koçsoy da "2015 yılında arkadaşım sayesinde başladım. Geçen sene Türkiye şampiyonu olmuştum bu sene Şanlıurfa'da yapılan turnuvada ikinci oldum. Bu sene milli takıma girmek için çabalayacağım" diye konuştu.

Yozgat\'ta 69 Yaşındaki Antrenör, Çocuklarının Ardından Şimdi de Torunlarını Müsabakalara Hazırlıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 69 Yaşındaki Antrenör, Çocuklarının Ardından Şimdi de Torunlarını Müsabakalara Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement