Yumurtalık İlçe Birinciliği Satranç Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Yumurtalık İlçe Birinciliği Satranç Turnuvası

Yumurtalık İlçe Birinciliği Satranç Turnuvası

Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil, ilçelerde başlattıkları satranç turnuvalarını belde hatta köylere kadar yaygınlaştıracaklarını söyledi.

24.01.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil, ilçelerde başlattıkları satranç turnuvalarını belde hatta köylere kadar yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Tuncil, Adana'nın Yumurtalık ilçesinde kayıtlı 150 lisanslı satranç sporcusunun üç gün süren çekişmeli mücadelelerine sahne olan "Yumurtalık İlçe Birinciliği Satranç Turnuvası" Belediye Salonu'nda geçekleştiğini ve büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Turnuvadan önce, İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkanı Turgut Erişmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan'ı ziyaret ederek satranç takımı ve federasyonun yayın organı olan "Mavi Kale" dergisini armağan ettiklerini ifade eden anımsatan Tuncil, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uluslararası Büyükusta'nın 'satranç tahtası, insan zihninin cimnastik salonu' dur' sözlerini satranç sporunun önemini çok güzel anlatıyor. İl genelinde yaptığımız turnuvalarla yetinmiyoruz. Daha çok kişiye ulaşmak için ilçelerde de satranç turnuvaları düzenliyoruz. Şu anda Yumurtalık ilçemizde 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz turnuva bize gelecek için büyük moral verdi. İlçelerde başlattığımız satranç turnuvalarını belde hatta köylere kadar yaygınlaştıracağız. Adana'nın turizm potansiyeli taşıyan çok önemli merkezleri arasında yer alan Yumurtalık ilçesinin yöneticilerine turnuvaya desteklerinden ötürü teşekkür ederim."

Turnuvanın açılış hamlelerini, Yumurtalık İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan ve TSF Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil tarafından gerçekleştirilirken turnuvanın başhakemliği görevini deneyimli il hakemi Reyhan Çatak ve turnuva gözlemciliği görevini ise ulusal hakem Ozan Özdemir yerine getirdi.

Tuncil, küçükler ve yıldızlar olmak üzere 2 ayrı kategoride tamamlanan turnuvada dereceye giren sporcular, kupa ve madalyanın yanı sıra, her kategori için birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın ile ödüllendirildiğini sözlerine ekledi.

Dereceye giren sporcuların isimleri şöyle:

Küçükler: 1. İsmail Başar Aksak, 2. Anıl Yıldız, 3. Çağrı Küçükyetim

Yıldızlar: 1. Burak Erzin, 2. Bekir Barış Yıldız, 3. Zerda İkizler

En küçük sporcu ödülü: Melih Sıtkı Tufan - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yumurtalık İlçe Birinciliği Satranç Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement