Yurtkur'dan Öğrencilere Liderlik Okulu Semineri - Son Dakika
Yerel

Yurtkur'dan Öğrencilere Liderlik Okulu Semineri

Yurtkur\'dan Öğrencilere Liderlik Okulu Semineri

Sakarya YURTKUR Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik, 'Liderlik Okulu' isimli kişisel gelişim semineri düzenlendi.

26.03.2012 11:03

Sakarya YURTKUR Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik, 'Liderlik Okulu' isimli kişisel gelişim semineri düzenlendi.

Kredi ve Yurtları Kurumuna bağlı yurtlarda barınan öğrencilere yönelik başlatılan 'Liderlik Okulu' isimli kişisel seminerleri Sakarya KYK Yurdu Konferans salonunda başladı. Öğrencilerin motivasyonunu yükseltmek, zamanı iyi yönetmelerini sağlamak ve başarıya odaklanarak değişime ve çağa ayak uyduran bireyler olmalarına yardımcı olmayı amaçlayan seminere konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Levent Vurgun katıldı.

Sakarya Yurt Müdürü Sevda Ulutaş'ın ev sahibi olduğu geceye ayrıca davetli olarak YURTKUR Bolu Bölge Müdürü Yardımcısı Hayati Arslan ve YURTKUR Bolu Bölge Müdürlüğü Yurt İdare ve İşletme Şube Müdürü Erol Erdem katıldı.

Seminer ile ilgili bilgiler veren Sakarya Yurt Müdürü Sevda Ulutaş, "Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç ve YURTKUR Genel Müdürü Sayın Hasan Albayrak'ın önderliğinde hem kurum personellerine hem de yurtlarda barınan yüksek öğrenimine devam eden gençleri etkili iletişim ve beden dili, hafıza teknikleri ve kolay öğrenme, liderlik ve başarı, motivasyon ile zaman yönetimi konularında eğitmek ve bilinçlendirmek için bu seminerler düzenlenmektedir. Bu konularda Türkiye çapında YURTKUR'un tüm yurtlarında eğitimler yapılmakta ve eğitimlere devam edilmektedir. YURTKUR artık üniversite eğitimi alan öğrencilere sadece barınma hizmeti vermekle kalmamaktadır.

Aynı zamanda gençlerin okul faaliyetleri dışında kalan serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, ruhsal, zihinsel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerini sağlamaktadır" dedi.

Seminerde öğrencilere eğitim veren Yrd. Doç. Dr. Levent Vurgun 'Etkili İletişim ve Beden Dili Eğitimi' konusunda öğrencileri önemli bilgiler aktardı. İletişim nedir, çeşitleri nelerdir? İletişim engelleri, empati nedir? Etkin dinleme nasıl olmalıdır? İlk izlenim, beden dili unsurları,

mesaj gönderme ve almada beden dilinin önemi,

etki alanları, jest ve mimikler, tokalaşma ve tokalaşma çeşitleri, selamlaşma, karşılama ve uğurlama,

iş görüşmesinde davranış şekilleri, iş görüşmesinde kılık kıyafet, CV hazırlanması konularında öğrencilere bilgilendirmede bulunan Vurgun'un konuşması, renkli üslubu ile öğrencilerin büyük beğenisini kazandı.

250 öğrencinin katıldığı seminer sonunda YURTKUR Bolu Bölge Müdürü Yardımcısı Hayati Arslan ve YURTKUR Sakarya İl Müdürü Sevda Ulutaş tarafından Yrd. Doç. Dr. Levent Vurgun'a çiçek takdim edildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yurtkur'dan Öğrencilere Liderlik Okulu Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement