Zeka Yönetim Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Zeka Yönetim Kurulu Toplantısı

Zeka Yönetim Kurulu Toplantısı

Manisa'da yapılan Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, Yönetim Kurulu Başkanlığı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'dan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'a devredildi.

13.08.2013 16:33

Manisa'da yapılan Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, Yönetim Kurulu Başkanlığı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'dan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'a devredildi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Durmuş, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Gürol, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz katıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, görevin kendisine devredilmesine kadar geçen süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber inşallah bölgenin kalkınmasına yönelik tüm faaliyetlerimizi devamlı ve sürdürülebilir bir perspektifle en iyi şekilde değerlendirilmesi ve kaynakların yerinde kullanılmasına vesile oluruz diye ümit ediyoruz" dedi.

ÜÇ YILDA 100 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Görevin kendisine devredilmesine kadar geçen süreçte gerçekleştirilen faaliyetleri açıklayan Yılmaz, şöyle konuştu: "Ajansımız bu güne kadar mali ve teknik destek kapsamında proje çağrısı teklifi yöntemiyle 214 proje, doğrudan faaliyet desteği yöntemiyle 29 proje olmak üzere toplam 243 projeye mali destek vermiştir. Ayrıca, 196 projeye teknik destek verilmiştir. Bu güne kadar toplam 439 proje ve faaliyete destek sağlanmıştır. Ajansımız bu proje ve faaliyetlerde 53 milyon liralık kaynağı bölgemize karşılıksız olarak aktarmıştır. Proje sahiplerinin kendi katkılarıyla bölgemizde bu 3 yıl içerisinde 100 milyon lira tutarında yatırım gerçekleşmesine vesile olmuştur. Bu projeler kapsamında 550 kişiye istihdam sağlanmış ve 9 bin 500 kişiye farklı konumlarda eğitim ve danışmanlık desteği sağlanmıştır. 2013 yılı içerisinde iki yeni proje teklif çağrısı başlatılacak. Ekim ayında ilan edilmesi öngörülen teklif çağrısıyla farklı kesimlerden bölgeye önemli tutarlarda hibe sağlama imkanına kavuşmuş olacağız. Ajansımız gerek mali gerek teknik destekleriyle bölgenin kalkınmasıyla katalizör konumda olmaya devam edecektir."

Konuşmaların ardından Kütahya Valisi Şerif Yılmaz tarafından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na çini işlemeli porselen hediye edildi. Toplantı basına kapalı devam etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeka Yönetim Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement