Zonguldak Valisi Ali Kaban Ereğli'de Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Zonguldak Valisi Ali Kaban Ereğli'de Ziyaretlerde Bulundu

Zonguldak Valisi Ali Kaban Ereğli\'de Ziyaretlerde Bulundu

Zonguldak Valisi Ali Kaban Ereğli ilçesine gelerek bazı kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdi.

11.11.2013 16:53

Zonguldak Valisi Ali Kaban Ereğli ilçesine gelerek bazı kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdi. Vali Kaban gazetecilere yaptığı açıklamada Ereğli ekonomisinin amiral gemisinin ERDEMİR olduğunu belirterek "Onun bazı yerlerde bütün diğer ilçedeki yapıları çekmesi gerekiyor" dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban Kdz. Ereğli ilçesine gelerek bazı kurum ve kuruluşlara iade-i ziyaretlerde bulundu. Vali Kaban Ereğli Hükümet Konağı binası önünde Kaymakam İbrahim Çay, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe emniyet Müdürü Timur Özgen, Başsavcı Sinan Temel, belde belediye başkanları, daire müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları tarafından karşılandı.

KAYMAKAM ÇAY'DAN VALİ KABAN'A BRİFİNG

İlk ziyaretini Kdz. Ereğli Kaymakamlığı'na gerçekleştiren Vali Ali Kaban'a ziyaret öncesi ilçede birçok okulun yapımına katkı sunan Hayırsever Hacı İbrahim İzmirlioğlu tarafından hediye verildi. Ziyaret sırasında Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay Vali Kaban'a ilçenin genel yapısı ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Çay; "İlçemizde 88 köyümüz var. 243 yerleşim yeri bulunuyor. Toplam 5 beldemiz, merkezle birlikte 6 belediyemiz var. Bunların iki tanesi son çıkan yasaya göre Çaylıoğlu Belediyesi kapatılıyor ve Gökçeler Belediyesi Kandilli Belediyesi ile birleşiyor. Çaylıoğlu Belediyesi'nin kapanması nedeniyle 4 tane köy meydana çıkıyor. Bu sene eğitim-öğretimle ilgili 11 tane okulumuz ihale aşamasında sizin bilginiz dahilinde. Bunun yanı sıra İbrahim amcanın yaptırmış olduğu fen lisesi bu sene bir takım aksaklıklar yüzünden eğitim-öğretimden mahrum kaldı. Yatılı Fen Lisesi'nin 6,7 Trilyon keşif bedeli bulunuyor. Yine bunun yanı sıra şuanda fen lisesi eğitim-öğretime yatılı öğretime geç kaldı, gündüz öğretime devam ediyor. Kadri Yılmaz, Kemer'in yakınında kesin olarak eğitim-öğretime devam ediyor. Yine eski hastanemiz bölgeye kafi gelmiyordu. Yeni hastane inşaatının %80'i bitti. Önümüzdeki Mayıs ayında açılacaktır. 350 yataklıdır. Devrek yol ayrımında ki kavşakta çalışmalarımız devam ediyor. Köprü bitti, şuan alt yapı malzemesi serme çalışmaları sürdürülüyor. Devrek-Ereğli yolu inşaatımız devam etmektedir. Köylerimizde KÖYDES'ten bu sene birinci dilim olarak 1 Milyon 575 bin Lira geldi. Onları köyümüzde altyapı hizmetlerinde kullandık. İkinci dilim 762 milyar geldi, onunda 700 milyarını asfalt giderlerine kullandık. Şuan çalışmalarımız devam ediyor. Köylerimizde içme suyu olmayan köyümüz yok ama yetersizdir. Yetersiz olmasının sebebi de arazinin doğal yapısından kaynaklanmaktadır. Çünkü kuyu bulunuyor, belirli bir zaman sonra su başka bir çatlak bularak zeminde kayma yapıyor. Dolayısıyla yapılan çalışmalar boşa gidiyor. Bunun neticesinde Sayın Milletvekilim Ercan Bey'inde katkılarıyla ilçemizde 3 tane gölet devlet su işleri tarafından programa alındı. Biri Çaylıoğlu'na, biri Ormanlı Beldemizin üst tarafına diğeri de Gümeli Belediyesi'nin sınırları içerisinde yapılmak suretiyle. Bu şekilde hem cazibeli şekilde suyun akışı sağlanacak hem de köylerimizin en büyük sıkıntısı olan elektrik sıkıntısı vardı. Bazı yerlere iki aşamalı su basıyoruz dolayısı ile suyu maliyeti artmaktadır. Çöp toplama konusunda da bir sıkıntımız yok. 340 tane, Köylere Hizmet Götürme Birliği kurumu tarafından çöp konteynırı aldık, dağıtıldı. Bunu da haftada bir gün köylerimize çöp toplama araçları gitmektedirler." dedi.

Vali Kaban burada yaptığı konuşmada Zonguldak'ın en büyük ilçesi olan Ereğli'nin kendi başına çok esaslı bir geçmişi olduğunu belirterek, ilçede bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

POSBIYIK: "KENDİ YAĞIMIZLA KAVRULUYORUZ"

Vali Kaban Kaymakamlık ziyaretinin ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığını ve Ereğli Belediyesi'ni ziyaret etti. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Vali Kaban'ı kapıda karşıladı. Ereğli Belediyesi'nin çalışmaları hakkında Vali Kaban'a bilgiler veren Posbıyık "Kdz. Ereğli Belediyesi'nde 212 memur ve 143 işçimiz çalışmakta. Ereğli Belediyesi'nin 20 yıldır ne sigortaya ne de vergi dairesine hiç borcu yok. İşçi ve memurlarımıza maaşlarını gününden önce ödüyoruz. Memurlarımıza da burada toplu sözleşme yaptık. Devlet dairelerinde çalışan memurlara göre her ay net 800 TL fazla ücret ediyoruz. Ereğli'de belediyecilik olarak Allaha şükür bir sıkıntımız, problemimiz yok. Maddi yönden borcumuz harcımız yok kendi yağımızda kavruluyoruz. Hazırladığımız projelerle de vizyonumuzu sürekli olarak değiştirmeye çalışıyoruz. Bunun için büyük bir çaba içerisindeyiz" diye konuştu.

TSO BAŞKANI TETİKER: "VALİ KABAN ZONGULDAK İÇİN ŞANSTIR"

Kaban daha sonra ERDEMİR ve Ereğli TSO'yu ziyaret etti. Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Vali Kaban'ın Zonguldak için bir şans olduğunu ve bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini ifade etti. Tetiker konuşmasında şunları söyledi: "Sayın Valimizin geçmişteki faaliyetlerini, enerjisini ve performansını çok yakından biliyoruz ve takip ettik. Başarılı bir geçmişi var. Bizim için Zonguldak Valisi olması çok büyük bir şansımızdır. Bu şansı iyi değerlendirmemiz lazımdır. Bizim Kdz. Ereğli'deki sancılarımıza ilk geldiği gün yapmış olduğumuz ziyarette zaten reaksiyon gösterdiler olumlu yönde. Her zaman bizlerle olacağını beyan ettiler. Biz ERDEMİR özelleştikten sonra her zaman söylediğim gibi çok büyük sıkıntılara girdik Ereğli olarak. 'erken özelleştirme' diyorum ben buna. Bizim organize sanayimiz, diğer yerler falan her şeyimiz tam teşekküllü sonuçlandıktan sonra özelleşseydi bizim için bir şey fark etmeye bilirdi. Neden? Erdemir ile olan bağlılığımız ortadan kalkmış olurdu. Bizde kendi hedeflerimizi, kendi fikriyatımız doğrultusunda veya kendi isteklerimiz doğrultusunda koyabilirdik buna. Fakat imkan bulamadık. Neden bulamadık? Organize Sanayi'miz bitmemişti ve söylediğim gibi Erdemir'e bağlı yan sanayiler gelişmemişti. Fakat inşallah bundan sonra gelişmeler olumlu. Organize Sanayide pek fazla yerimiz kalmadı ve orada doluluk oranını tamamladık. Bundan sonra inşallah hep beraber el ele sonuca çıkmaya çalışacağız."

VALİ KABAN'DAN EREĞLİ'YE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ MÜJDESİ

Vali Kaban TSO ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada ERDEMİR'in Ereğli ekonomisinin amiral gemisi olduğunu söyledi. Vali Kaban "Erdemir Ereğli'nin Amiral Gemisi, onun bazı yerlerde bütün diğer ilçedeki yapıları çekmesi gerekiyor. Böyle büyük gemi gibi ve onlarında ona destek vermesi gerekiyor. Bunun sağlanabilmesi için biraz önce Erdemir'de idim; orada Sayın Genel Müdürümüz ve Genel Müdür Yardımcımızla da konuştum. Bir kısım bizim de adımlar atmamız gerekiyor. Geldiğimizde kendilerine söylemiştim. Mümkün olduğunca bölge de bir nihai ürünün Erdemir'in tedarikçisi olduğu bir sistematikte gerçekleştirileceği yapılar kurmak hususunda. Onlarda buna sıcak baktıklarını ifade etmişlerdi. Ama bir bağlantı kurupta nasıl yapacağımıza dair ortak bir sistematik kurmamıştık. Şimdi onunla ilgili çalışacağız. Çünkü aynı şeyi ben Kardemir ile de görüştüm ve Kardemir'in Çaycuma ve Gökçebey üzerinde benzer bir destek verme hususunun olabileceğine dair karşılıklı mütalaalarımız olmuştu. Aynısını Ereğli'de de yapmak gibi bir niyetimiz var. Tabii ekonominin hızı çok fazladır. Ekonominin dönüş hızı yüksektir. Ekonomi hızla değişir bazen bakarsınız bir yer çok parlakken bir süre sonra sönmüş olabilir. Bizim hedefimizde Ereğli'nin bu parlaklığının bitmemesi için elimizden gelen desteği vermektir. Bunun yanında dün resmi gazetede yayınlandı belki de haberiniz yoktur. Artık bir Denizcilik Fakültemizde var. Ereğli'de hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi. Vali Kaban bir gazetecinin Ereğli ve Alaplı'nın liman talepleri ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi: "Geçen sene bakanımız bu tersaneler üzerinde bir ziyaretleri oldu. O ziyarette de konuşuldu zaten bu konuyla ilgili Sayın Ulaştırma Bakanımız gerek kendi işini gerekse bölgeyle ilgili hususları çok iyi bilen bir insan. Biz tabi bunları yine ticaret odamızla konuşacağız, Ankara'ya da iletmeye gayret göstereceğiz."

Vali Kaban TSO ziyaretinin ardından Ereğli'de Deniz Ticaret Odası, Şehit Aileleri, Gaziler Derneği, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Muhtarlar Derneği ve Çınar Boru Profil Fabrikası yöneticilerini ziyaret etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak Valisi Ali Kaban Ereğli'de Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement