"19 Eylül Gazileri Anma Günü"
"Bugün bizler güzel ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmayalım" ifadesini kullandı.
AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç,
"Bugün bizler güzel ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmayalım" ifadesini kullandı.
Erdinç, "19 Eylül Gazileri Anma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafi ve siyasi konumu itibariyle, geçmişten günümüze sürekli olarak iç ve dış odakların tehditlere maruz kaldığını belirterek, şehit ve gazilerin tarih boyunca yaptığı mücadelenin dünya tarihinde örnek gösterildiğini kaydetti.
Kurtuluş Savaşı günlerinin en önemli mücadelelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 19 Eylül 1921'de Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" unvanı verdiğini hatırlatan Erdinç, şöyle devam etti:
"Bugün bizler güzel ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmayalım. Onların Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet ve bağımsız bir şekilde yaşatma uğruna gösterdikleri kahramanlıkları hiçbir zaman unutmayacağız. Gazilerimiz ile gazi ve şehit yakınlarına sahip çıkmak hükümet olarak önemsediğimiz bir konudur. Onların itibarlarının korunması ve hak ettikleri koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için her türlü çabayı gösterdik ve son yapılan Anayasa değişiklikleriyle de bunu uygulamaya başladık."
Muhabir: Adana/ Anıl Bağrık
Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - ADANA