ABD ve NATO güçleri Bagram Üssü'nden çekildi

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

- ABD ve NATO güçleri Bagram Üssü'nden çekildi ABD'li bir yetkili tüm ABD ve NATO askerinin Bagram üssünden çekildiğini duyurdu.

- ABD ve NATO güçleri Bagram Üssü'nden çekildi

KABİL - ABD'li bir yetkili tüm ABD ve NATO askerinin Bagram üssünden çekildiğini duyurdu.

Adı açıklanmayan ABD'li bir yetkili, Afganistan'da bulunan Bagram üssündeki tüm ABD ve NATO askerinin çekildiğini duyurdu. ABD'li yetkili, başkent Kabil'in 50 kilometre kuzeyinde bulunan Bagram üssünden son yabancı birliklerin ne zaman ayrıldıklarını açıklamayarak, "Tüm koalisyon güçleri Bagram'dan ayrıldı" dedi.

ABD'li yetkili üssün resmi olarak ne zaman teslim edileceğini açıklamazken, adını açıklamayan üst düzey Afganistanlı bir yetkili ise "Üssün Afgan güçlerine resmi olarak devredildiği konusunda hala bilgilendirilmedik" ifadelerini kullandı.

ABD, 11 Eylül saldırılarından sorumlu tuttuğu El Kaide örgütü ve lideri Usame Bin Ladin'i koruduğu gerekçesiyle 2001 yılında Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyon başlatmıştı. Bagram üssü, Bu operasyonlar kapsamında Taliban'a yönelik operasyonlarda en fazla kullanılan hava üssü olması bakımından önem taşıyor.

Kaynak: İHA