Adana'da Lice Protestosu: 1 Ölü

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olaylar bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteride, 15 yaşındaki İbrahim Aras hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olayları bahane ederek izinsiz gösteri yapan gruptan bir kişi hayatını kaybetti.

1 KİŞİ ÖLDÜ

Merkez Seyhan ilçesi Güneykuşak Bulvarı'nda barikat kurup yolu yaya ve araç trafiğine kapatan göstericiler, polise taş, havai fişek ve molotofkokteyliyle saldırdı. Tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edilen gruptakilerin gösterisi sırasında bir kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

ÖLÜM SEBEBİ AÇIKLANMADI

AA'nın haberine göre, İbrahim Aras'ın, el yapımı patlayıcının elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiğinin tahmin edildiği belirtildi. Bazı görgü tanıklarının iddiasına göre; ‘Akrep’ tipi bir zırhlı polis aracından herhangi bir gösterinin olmadığı bölgede nedensiz yere atılan ses bombasının başına isabet etmesi sonucu 15 yaşındaki İbrahim Aras yaşamını yitirdi.

Göstericilerin arasındaki yüzleri maskeli kişiler tarafından silah kullanılması üzerine bölgeye özel harekat polisleri sevk edilmişti.

Kaynak: AA