Adana'nın Yatırım Potansiyeli

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Adana Sanayi Odası (Adaso) Başkanı Ümit Özgümüş, Yapısal Reformlar Gerçekleştirilirse Adana'nın Birçok Sanayi Sektöründe Patlama Yapacağını Söyledi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, yapısal reformlar gerçekleştirilirse Adana'nın birçok sanayi sektöründe patlama yapacağını söyledi.


Özgümüş, yaptığı açıklamada, Adana'nın potansiyel olarak sanayisini çok hızlı geliştirebilecek, çok hızlı yatırım yapabilecek bir kent olduğunu belirterek, sermaye birikimi, girişimcisi, girişimci geleneği ve yatırım için uygun yeri olan Adana'da şu anda yatırımların istenilen seviyede olmadığını kaydetti. Bunun ön önemli nedenlerinin Türk sanayicisi için haksız rekabet yaratan yanlış kur politikası, son çıkan teşvik yasası ve uygun yapısal reformların hayata geçirilmemesi olduğunu vurgulayan Özgümüş şunları kaydetti:


"Adana'da bu yıl 300 bin ton pamuk üretildi. Nispeten zayıflayan, pamuğa dayalı tekstil ve konfeksiyon sektörleri için müthiş bir potansiyel var. Yılda 1 milyon 120 bin ton sebze üretiliyor. Gıda sanayi için büyük avantaj. Bakü-Tiflis- Ceyhan (BTC) boru hattının ardından bölge, petrokimya yatırımları için çok cazip hale geldi. İSDEMİR'in yassı ürüne geçmesi, gemi inşaat sanayi, tersanecilik ve ambalaj sanayi için uygun ortam yarattı. Geleceği açık olan sektörler arasında döküm, makine yedek parça, tarım aletleri de var. Çünkü Avrupa, bunların üretimini bıraktı. Çevremizdeki ülkelerin bu malları üretmek için uygun teknolojisi yok. Döküm, makine, tarım aletleriyle ilgili yan sanayi de oluştu. Mobilya sektöründe Adana çok güçlü. Uygun kur politikasıyla mobilya ihracatı kesinlikle artar. Otobüs üretimi yapılmasının ardından, bu sektör de yavaş yavaş kendi yan sanayiini oluşturuyor."


Bütün sektörlerin önünün açık olduğunu vurgulayan Özgümüş, "Yeter ki, 30 yıldır söylemekten bıktığımız yapısal reformları gerçekleştirsinler. Türkiye'de hiçbir il kendi başına çözüm bulup, mucize yaratamaz. Yaparım diyen yalan söyler. Engelleri kaldırıp önümüzü açsınlar. Eğer yapısal reformlar gerçekleştirilirse Adana, birçok sanayi sektöründe patlama yapar" dedi.


(AB-AB-AB-E)


17.04.2007 13:06 TSİ

Kaynak: İHA