Adıyaman'da Aralarında Husumet Bulunan Aileler Barıştı

Son Güncelleme:

Kahta ilçesinde bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet, ''Barış Yemeği''nde son buldu.

Kahta ilçesinde yaklaşık iki ay önce bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet, düzenlenen "Barış Yemeği' ile sona erdi.


Öşek ve Saray ailelerinin aralarında başlayan husumetin kan davasına dönüşmesini engellemek için, kurum müdürleri ve kanaat önderleri girişimde bulundu. Tarafların ikna edilmesinin ardından "Barış Yemeği" düzenlenmesine karar verildi.


Kaymakam Metin Esen, bir lokantada gerçekleştirilen yemekte, gösterdikleri güçlü iradeden dolayı ailelere teşekkür etti.


Emekli imam Mustafa Demir ise iki aile arasında başlayan husumetin büyümeden engellenmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, aile fertlerini örnek ve onur verici davranışlarından dolayı kutladı. İslam dininde husumet ve kavganın olmadığını diye getiren Demir, Kur'an-ı Kerim okuyarak, barış için dua etti.


Yemeğe; Belediye Başkanı Yusuf Turan, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Eser, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, kurum amirleri, kanaat önderleri, aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kahta'da 17 Kasım'da, henüz belirlenemeyen nedenden dolayı Yunus Öşek ile S.S. arasında çıkan kavgada, Öşek, hayatını kaybetmişti. - Adıyaman

Kaynak: AA