Afganistan'da Aşiret Liderinin Evinde İntihar Saldırısı: 13 Ölü

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Görüntü Dökümü : Şehirden görüntü Saldırı sonrası olay yerinden görüntü Hastanedeki yaralılardan görüntü Helikopterden görüntü Afganistan'da aşiret liderinin evinde intihar saldırısı: 13 ölü Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin başkenti Celalabad'da bir aşiret liderinin evinde düzenlenen intihar saldırısında 13 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Görüntü Dökümü :

Şehirden görüntü

Saldırı sonrası olay yerinden görüntü

Hastanedeki yaralılardan görüntü

Helikopterden görüntü Afganistan'da aşiret liderinin evinde intihar saldırısı: 13 ölü

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin başkenti Celalabad'da bir aşiret liderinin evinde düzenlenen intihar saldırısında 13 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.


Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, intihar saldırısının, Celalabad'da Malek Aosman isimli aşiret liderinin evinde davet verdiği sırada düzenlendiğini, 13 kişinin öldüğünü söyledi.


Taliban daha önce aşiret liderinin oğlunu kaçırmıştı


Olayda çoğu aşiret lideri 14 kişinin yaralandığını ifade eden Hogyanay, "Aşiret lideri Aosman'ın oğlu Taliban tarafından kaçırılmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı. Aosman, oğlu serbest bırakıldığı için evinde ziyafet ve Kur'an-ı Kerim hatim programı düzenledi. İntihar eylemcisi eve girip üzerindeki bombayı davetlilerin arasında patlattı" dedi.


Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Kaynak: AA