''Akşamdan Sonra Sohbetleri'' Kosovalı Prizrenlileri Buluşturdu
Kosova kültürünü Türkiye'de yaşatmak için birçok kültürel faaliyete imza atan Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği son olarak '' Akşamdan Sonra Sohbetleri'' ile eski bir Prizren geleneğini yaşatıyor.
Eski Prizren Geleneği Türkiye'de Yaşatılıyor
''Akşamdan Sonra Sohbetleri'' insanlar arasındaki muhabbeti ve yardımlaşma duygusunu arttırmayı amaçlıyor. İlki 28 Şubat Salı akşamı Yrd. Doç. Dr. İlhami Gültepe'nin Çağımızın Salgın Hastalığı; Diyabet konulu sohbet ile dernek binasında gerçekleştirilen sohbetler her ay düzenli olarak farklı konularda alanında uzman kişilerin katılımı ile gerçekleşmeye devam edecek.
Kosova kültüründe önemli bir yeri olan Akşamdan Sonra Sohbetleri özellikle komşuluk ilişkilerini geliştirmesi bakımından önemli bir yer tutuyor. İnsanların günlük işlerinden sonra bir araya gelip sohbet etmelerinden dolayı bu adı alan Akşamdan Sonra Sohbetleri Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Türkiye'de yaşatılıyor. Akşamdan Sonra Sohbetleri ile ilgili konuşan Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülen Aksu Türker '' Dernek olarak 50 yıldır Kosova kültürünü Türkiye'de yaşatmak ve birlik beraberliğimiz arttırmak için çeşitli faaliyetler yaptık. Akşamdan sonra Sohbetleri ile hem birlik beraberliğimizi arttırıp hem de eski bir Kosova geleneğini yaşatacağız. Sohbetlerimizin ilkinde Sayın İlhami Gültepe'ye Çağımızın Salgın Hastalığı; Diyabet konulu sohbetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sohbetlerin konularını seçerken özellikle bilgilendirici konularda olmasına özen gösterdik. Sohbetlerimiz sağlık, kültür-sanat, tarih vb. konularda alanında uzman kişilerle ayda bir kez olmak üzere devam edecek.'' dedi.
Sağlığımız İçin Dedelerimiz Gibi Beslenmeliyiz
Akşamdan Sonra Sohbetleri'nin ilk konuğu olan Yrd. Doç. Dr. İlhami Gültepe, sohbete katılanları beslenme ve diyabet konularında bilgilendirirken doğru bilinen yanlışlarla ilgili de bilgiler verdi. Günümüzde GDO'lu katkı maddeli yiyeceklerin arttığını belirten Gültepe '' Sağlıklı beslenmek istiyorsak doğal ve katkısız gıdalar ile beslenmemiz gerekiyor. Bunun için dedelerimizin beslendiği gibi doğal bir yaşamı tercih etmeliyiz. Doğal kefir ve doğal yoğurdu sofralarımızdan eksik etmemeliyiz. Sağlığımız için şekeri hayatımızdan çıkarmalıyız. Et ise düzenli olarak sofralarımızda olmalı.'' dedi.