Almanya'da Genel Seçimlere Doğru
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, daha fazla göçmen kökenlinin ülkenin siyasetinde yer almasını istedi.
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, daha fazla göçmen kökenlinin ülkenin siyasetinde yer almasını istedi.
Gauck, yarın yayımlanacak olan "Bild am Sonntag" gazetesine yaptığı açıklamada, daha fazla göçmen kökenlinin siyasi alanda çalışmak için kazanılması yönünde siyasi partilere çağrıda bulunarak, "Farklı kökeni kadın ve erkeklerin deneyimlerini parlamentolara aktarmasından hepimiz faydalanırız" ifadesini kullandı.
Daha fazla göçmen kökenli siyasetçinin olmasının, ebeveynlerinin nereden geldiği fark etmeden tüm vatandaşların bu ülkeye ait oldukları ve ülkeyi şekillendirdikleri yönünde önemli bir sinyal olacağını belirten Gauck, şimdiye kadar parlamentolarda ve hükümetlerde çok az yabancı kökenli kadın ve erkeğin bulunduğunu kaydetti.
Bunun yavaş yavaş değiştiğine işaret eden ve gelecekte bir göçmen kökenli cumhurbaşkanı da olabileceğini belirten Gauck, "Bir gün ülkemizin artan çeşitliliğini temsil eden göçmen kökenli bir cumhurbaşkanı neden olmasın" ifadesini kullandı. - Berlin