Antalya'da Seyir Halindeki Halk Otobüsünün Motoru Yandı

Son Güncelleme:

Antalya´da seyir halindeyken motoru yanan halk otobüsündeki yolcular, son anda kendilerini araçtan atarak canlarını kurtardı.

Antalya´da seyir halindeyken motoru yanan halk otobüsündeki yolcular, son anda kendilerini araçtan atarak canlarını kurtardı.


Korkutan yangın kentin en işlek caddesi olan Metin Kasapoğlu üzerinde meydana geldi. İçinde yaklaşık 25 yolcunun bulunduğu 07 ZE 972 plakalı Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü, Dedeman Oteli´ne yaklaşık 100 metre kala arka motor bölümünden yanmaya başladı. Otobüsün arka koltuğunda oturan yolcular alttan sıcaklık geldiğini hissederek sürücü Ahmet Akıllı´dan klimayı açmasını istedi. Sıcaklığın iyice artması ve içeriye duman girdiğini gören yolcular büyük panik yaşayarak otobüsün ön kısmına doğru akın etti. Otobüs şoförü hemen yolun kenarına yanaşarak aracı durdurdu ve ön kapıyı açtı.


SüRüCüLER BİRBİRİNİ EZDİ


Yolcular birbirlerini ezerek kendilerini dışarı attı. Sürücü Ahmet Akıllı da otobüsün motor bölümünden dumanlar çıktığını görünce motor kaputunu açtı. Ahmet Akıllı, araçtaki yangın tüpüyle alevlere müdahale etti. çevredeki diğer sürücülerin de yangın tüpleri ile müdahalede bulunduğu yangın, itfaiyenin kısa sürede gelişiyle söndürüldü. Büyük korku yaşayan yolcular, gelen başka bir otobüsle yolculuklarına devam etti. Sürücü Ahmet Akıllı, bugün işi olan bir arkadaşının yerine otobüsü kullandığını söylerken, yaşadığı korkuyu uzun süre üzerinden atamadı.


( Süleyman EKİN - ANTALYA/ DHA)

Kaynak: DHA