Arafat'ın Ölümünün 11'inci Yılı

Son Güncelleme:

Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat, ölümünün 11'inci yılında Senegal'in başkenti Dakar'da törenle anıldı.

Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat, ölümünün 11'inci yılında Senegal'in başkenti Dakar'da törenle anıldı.


Douta Seck Kültür Merkezi'nde Filistin'in Dakar Büyükelçiliğince gerçekleştirilen programa, Senegalli yetkililer, yabancı misyon şefleri ile Filistinli öğrencilerin yanı sıra Senegal'in önemli dini topluluklarının temsilcileri katıldı.


Programda konuşan Filistin'in Dakar Büyükelçisi Saffet Bergis, Arafat'ın sonsuza kadar barış ve özgürlük kavramlarıyla birlikte hatırlanacağını söyledi. Bergis, baskı ve zulümler karşısında bile "özgür Filistin" düşüncesinden asla vazgeçmeyen Arafat'ın, Filistin halkının gönlünde her zaman yaşayacağını belirtti.


Senegal'in Filistin Devleti'ni tanıyan ilk ülkelerden olduğuna dikkati çeken Bergis, "Senegal devletini cesaretinden dolayı tebrik ediyoruz. Siyasette cesaretin kolay olmadığını da, bazı devletlere Filistin'den uzaklaşmaları için baskı yapıldığını da biliyoruz ama Senegal halkı satın alınamıyor ve tüm baskılara karşı geliyor" diye konuştu.


Filistin halkının tek isteğinin kendi topraklarında özgürce ve huzur içinde yaşayabilmek olduğunu kaydeden Bergis, rüyalarının, bağımsız Filistin devletini kurmak olduğunu belirtti.


Bergis, Filistin mücadelesine verdiği destekten dolayı Türkiye'ye de teşekkürlerini ileterek, "Türkiye bizim haklı mücadelemizde her zaman, her şartta yanımızda yer aldı" dedi.


Arafat, 11 Kasım 2004'te, Paris'in Clamart bölgesinde tedavi gördüğü Percy askeri hastanesinde 75 yaşında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA