Bahçeşehir Koleji, Gaziantep Eğitimini Marka Yapacak

Son Güncelleme:

Bahçeşehir Gaziantep Koleji Kurucu Temsilcisi Faruk Tatar, Sanayide Marka Olan Gaziantep'in, Bahçeşehir Koleji ile de Eğitimde Marka Bir Şehir Haline Geleceğini Söyledi.

Bahçeşehir Gaziantep Koleji kurucu temsilcisi Faruk Tatar, sanayide marka olan Gaziantep'in, Bahçeşehir Koleji ile de eğitimde marka bir şehir haline geleceğini söyledi.


Fırat Koleji'nde kurulan Bahçeşehir Koleji Tanıtım Ofisi kamuoyuna tanıtıldı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkan Yardımcısı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim Üyesi Coşkun Yücel ve Bahçeşehir Gaziantep Koleji kurucu temsilcisi Faruk Tatar, Tanıtım Ofisi'nde açıklamalarda bulundular. Okulun Bahçeşehir Kolejlerinin aynısı olacağı belirtilirken, örnek olarak oluşturulan ana sınıfı, kütüphane, derslik ve hyperclass olarak tabir edilen bilgisayar sınıfı tanıtıldı.


Bahçeşehir Gaziantep Koleji kurucu temsilcisi Faruk Tatar, Fırat Koleji'ndeki standartları değiştirerek Bahçeşehir Kolejleri standartlarına çıkaracaklarını belirtti. Tatar, sömestr tatilinde yapılan çalışmalarla Bahçeşehir Koleji'nin 15 günlük süreçte harikalar oluşturduğunu kaydetti. Bütün öğrencilerin kullanabileceği 150 metrekarelik modern ve farklı dizayn edilmiş kütüphane hazırladıklarını ifade eden Tatar, Bahçeşehir Kolejlerinin öğrencilere kütüphane alışkanlığı kazandırmayı hedeflediğini kaydetti. Bahçeşehir Kolejlerinde teknolojik gelişime de önem verdiklerini vurgulayan Tatar, 1, 2 ve 3. sınıflar için planlanan çok donanımlı 'Hyperclass' adı verilen bilgisayar laboratuarı da oluşturduklarını açıkladı.


Tatar, Bahçeşehir Gaziantep Koleji'nin dünya standartlarında bir eğitim vereceğini ve Gaziantep'in Türkiye'ye ve dünyaya açılan eğitim penceresi olacaklarını yineleyerek şöyle konuştu:


"Biz Gaziantep'in eğitimine adayız. Bu konuda çok iddialı ve hırslı bir çalışma içine girdik. Gaziantep sanayide bir marka şehir ancak Bahçeşehir Koleji ile dünyada da marka bir şehir olacaktır. Bahçeşehir'in tercih edilmesi için birçok farkı bulunuyor. Öncelikle kişiye özgü öğretim modeliyle eğitim veriyoruz. Bahçeşehir TV'miz, teknolojik altyapımız ve eğitimden kazandıklarımızı yine eğitime yatırmak en önemli tercih sebebidir. Amacımız dünyada eğitim markası olmaktır. Farklılığımızı ortaya koymak istersek ciddi anlamda çok farkımız var." Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkan Yardımcısı Hüseyin Yücel ise YÖK'ün izin vermesi halinde Gaziantep'te bir üniversite yapılanması içerisine gireceklerini müjdeledi. Yücel, Bahçeşehir eğitim kurumlarının bu konuda önemli alt yapı kaynağının ve yatırımlarının olduğunu ifade ederek özellikle Meslek Yüksek Okulu kurmayı planladıklarını söyledi. Gaziantep'in bir sanayi kenti olduğunun altını çizen Yücel, kentin Ortadoğu'nun merkezi denilebilecek bir şehir olduğunu kaydetti. İşadamları ile yaptıkları görüşmelerde en çok eksiğin ara eleman sıkıntısı olduğunu öğrendiklerini belirten Yücel, Meslek Yüksek Okulu'nun Gaziantep'in olmazsa olmazı içinde yer aldığını vurguladı.


(OÇ-OÇ-Y) 09.03.2008 11:11 TSİ

Kaynak: İHA