Bakan Avcı, 'Çocuk Üniversitesi Mezuniyet Töreni' ne Katıldı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkaracak bir iklim oluşturduğumuzda, çocuklarımız dünyaya, hayata, bilime ve yeteneklerine dair farklı bir kavrayışa sahip olacaklar" dedi.
Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliğiyle, üniversitenin 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Çocuk Üniversitesi Mezuniyet Töreni"nde konuşan Bakan Avcı, farklı bir eğitim modeli olarak çocuk üniversiteleri fikrinin dünyada da yeni olduğunu söyledi.
Projenin uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Avcı, Esenler Belediyesi'nin gerçekleştirdiği eğitim projeleriyle yerel yönetimler arasında önemli mesafe kat ettiğini belirtti.
Bakan Avcı, çocuk haklarına ve eğitime büyük bir katkı olarak gördüğü çocuk üniversitesi işbirliğinden dolayı proje paydaşları YTÜ ve Esenler Belediyesi'ne teşekkür ederek, şunları kaydetti:
"Çocuklarımızın öğrenme ortamlarını zenginleştiren, onları üniversite kavramıyla tanıştıran, onlara yeni bir bakış kazandıran bu uygulama, inşallah kurumsallaşarak, Türkiye'deki diğer belediyelere örnek olacak. Biliyoruz ki, uygun öğrenme imkanları sağlandığında her çocuk, ilgi, yetenek ve tercihleri doğrultusunda gelişimini sürdürme imkanı bulacak. Avrupalı Çocuk Üniversiteleri Ağı'nın sloganı aslında her şeyi çok güzel özetliyor. Olağanüstü bir öğrenme kapasitesi ve biricik yetenekleri ile her çocuk keşfedilmeyi bekliyor. Çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkaracak bir iklim oluşturduğumuzda, çocuklarımız dünyaya, hayata, bilime ve yeteneklerine dair farklı bir kavrayışa sahip olacaklar."
Bakan Avcı, öğrenme ve öğretme süreçlerinin çeşitlenip zenginleştiği bir ortamda, çocukların hayalleri ve hedefleri peşinde giderek Türkiye'yi daha iyi yarınlara taşıyacaklarını vurguladı.
Bakan Avcı, çocuk üniversitesi mezunlarını ve ailelerini ramazan ayından sonra Eskişehir'e davet etti.
Törende, 4 öğrenci Bakan Avcı'ya yazdıkları mektupları okudu.
Bakan Avcı'ya törende 130 öğrencinin imzası bulunan kendi portresi ve bir sandık içinde öğrencilerin kendisine hitaben yazdıkları mektuplar verildi.
Tören, Bakan Avcı ve Vali Mutlu tarafından öğrencilere verilen katılım belgesi ve çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.