Baluken: IŞİD, El-Nusra ve AKP Zihniyeti Aynı
HDP Milletvekili Adayı İdris Baluken IŞİD, El-Nusra ve AKP gibi zihniyetlerin başka inançlara yaşam hakkı tanımadığını ifade etti.
HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken de devam ettiği seçim çalışmaları kapsamında 10 Numara Vakfı Yetkilileri, Öze Dönüş Platformu Çalışanları, Suffe Medresesi, Azadi Hareketi ve kentte bulunan din insanları ile bir araya geldi.
HDP Diyarbakır il örgütü yöneticilerinin de bulunduğu ziyaretlerde konuşan Baluken, Ortadoğu, Türkiye ve Kürdistan'da İslam'ın iktidar aracı olarak kullanılması ve devlet ideolojisi olarak milliyetçilikle bağdaştırılmasını eleştirdi. Türkiye'de 90 yıldır Türk-İslam ideolojisi adı altında İslam'ın özüne aykırı bir devlet dininin oluşturulmaya çalıştırıldığını belirten Baluken, dinin devlet tahakkümü altında tutulmaya çalışıldığını belirtti. Müslüman din alimleri ve din kurumları olarak, diğer din ve inanç haklarının gözetilmesi ile ilgili birincil derecede bir sorumluluk oluşması gerektiğini belirten Baluken, IŞİD, El-Nusra ve AKP gibi zihniyetlerin başka inançlara yaşam hakkı tanımadığını ifade etti.