Başbakan Davutoğlu'na Afyon'da İlginç Pankart

Son Güncelleme:

Davutoğlu, AK Parti Afyonkarahisar 5. Olağan Kongresi'nde Afyonlulara hızlı tren müjdesi verdi. Salonda açılan bir pankart ise dikkatlerden kaçmadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Afyonkarahisar'da AK Parti 5. İl olağan kongresinde konuştu. Davutoğlu Afyonlulara hızlı tren müjdesi verirken salondaki pankart da dikkat çekti. Gençlik kollarının hazırlattığı pankartta, son dönemin öne çıkan dizisi "Diriliş Ertuğrul"a atıfla "Diriliş Başbakan" yazıyordu.

Pankartı gören Davutoğlu'nun mest olduğu gözlendi.

Davutoğlu'nun sözlerinden satır başları şöyle:

"AFYON'DAN YÜZDE 75 BEKLİYORUM"

"Afyon'dan bu seçimde yüzde 75 bekliyorum. Haziran'a kadar köy köy sokak sokak dolaşacaksınız. Tüm şehirler bizim için özel. Ama Afyon'un bir özelliği var. Bizim için de öyle. Bu şehir baş verir baş eğmez.

Türkiye'nin bu yükselişinden bütün şehirler olduğu gibi Afyonkarahisar'da payını aldı, alacak. Afyon'da 2003'te 55 milyon dolar ihracat vardı, şimdi 357 milyon dolar. Bir Organize Sanayi Bölgemiz var, 8-9 bin kardeşimiz çalışıyor, her yer bereketlendi bereketleniyor.

"AFYON'U STRATEJİK NOKTA SEÇTİK"

Afyon bir anlamda Anadolu'nun bir anlamda kilididir. Afyon'da var olan, güçlü olan, barınan, Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan, kuzeyi güneye bağlayan bir hat bütün Anadolu'ya hakim olur. Biz Afyon'u onun için stratejik bir nokta olarak seçtik.

İSTİKLAL TRENİ GELİYOR

Şimdi de Ankara- İzmir inşallah hızlı tren hattı Afyon'u merkez bir şehir yapacak. Biz kavşak şehri yapacağız. İnşallah 2017 yılında Ankara'ya hızlı trenle gideceksiniz, en geç 2019 yılında da İzmir'e hızlı trenle gideceksiniz. Buna gelin biz buradan bir ad verelim, şimdi sizinle paylaşıyorum, bunun adı 'İstiklal Treni' olsun.

Ankara'dan Afyon'a, Afyon'dan İzmir'e İstiklal Treni. Ama bakın nasıl İstiklal Treni ise, aynı zamanda da istikbal treni, geleceğimizin bütün yolları Afyon'da buluşacak, Afyon'dan çevreye güzel bir şekilde ulaşacak."

Kaynak: İHA