İsrail Polisi Kudüs Protestolarında Gerçek Mermi Kullandı: 81 Filistinli Yaralandı
Son Güncelleme:
ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararı Batı Şeria'da protesto edildi. İsrail polisinin gerçek mermi kullandığı olaylarda 81 Filistinli yaralandı.
İşgal altındaki Batı Şeria'da, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına yönelik düzenlenen protestoda 81 kişi yaralandı.
GERÇEK MERMİ KULLANDILAR
ABD'nin Kudüs kararının ardından başlayan protesto gösterilerine İsrail'in sert müdahalesi devam ediyor. Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde düzenlenen protestolarda İsrail polisi gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.
81 KİŞİ YARALANDI
Filistin Kızılayı, İsrail polisinin saldırısında 81 Filistinlinin yaralandığını ve tedavi altına alındığını açıkladı. Açıklamada, 3 kişinin gerçek mermilerle, 23 kişinin plastik mermilerle, 43 kişinin göz yaşartıcı gaz ve 12 kişinin ise darbe alarak yaralandığı belirtildi.
Kaynak: İHA