Batmanlı Wushu Sporcuları, Dünya Derecesi Yaptı

Son Güncelleme:

Batmanlı iki genç Wushu sporcusu, Bulgaristan'da yapılan 2016 WUSHU Gençler Dünya Şampiyonasına damga vurdular.

Batmanlı sporcular dünya derecesi yaptı, şampiyonaya damga vurdu

Bulgaristan'da yapılan 2016 WUSHU Gençler Dünya Şampiyonasına Wushu Sanda da katılan 8 sporcudan 4'ü dünya derecesi yaparken, Wushu Taolu Dülien de ise iki kızımız 2 dünya derecesi yaparak toplamda 6 madalya alarak yurda döndü.

Milli takımın başında Milli Takım antrenörü olarak görev yapan Türkiye WUSHU Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve aynı zamanda WUSHU Doğu ve Güneydoğu Anadolu Genel Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu Dünya şampiyonasından 4 dünya derecesi yaparak 6 madalya ile yurda döndüklerini ifade etti.

Velioğlu; "26 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde yapılan 6. WUSHU Gençler Dünya Şampiyonasında gençlerimiz çıktıkları her karşılaşmada hakemlere rağmen ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Wushu Sanda da 5 erkek, 3 kız olmak üzere 8 sporcu ile katıldığımız Dünya şampiyonasında Sanda dalında 2 genç erkek sporcumuz dünya ikinciliği, 2 genç bayan sporcumuz dünya üçüncülüğü elde ederek yüzde 50'lik bir başarı yakalamış oldular. Ayrıca Taolu Dulien de iki genç bayan sporcumuz dünya ikincisi olma başarısını gösterdiler. Sporcularımız ilk karşılaşmalarını rahat geçince derece maçlarında maalesef bazı ülkelerin hakemler üzerindeki etkisiyle oluşan hakem engelleri ve aleyhteki tutumlarıyla da mücadele etmek zorunda kaldılar. Tüm bu engelleme ve zorluklara rağmen Genç erkeklerde 2, genç bayanlarda da 2 dalda 4 madalya olmak üzere toplamda 6 madalya almayı başardılar. Dünya şampiyonası boyunca takımın başında ve takımı bir an bile yalnız bırakmayan Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurahman Akyüz başta olmak üzere, emeği geçen tüm antrenörlerimize ülkemiz adına teşekkür ediyorum, Sporcularımız yürekten kutluyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci