Dünyanın En İyi Break Dansçısı Şampiyonu Hollandalı Menno

Son Güncelleme:

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Red Bull BC One Dünya Finali'nde, dünyanın en iyi break dansçısı şampiyonu Hollandalı B-Boy Menno oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Red Bull BC One Dünya Finali'nde, dünyanın en iyi brak dansçıları şampiyonluk için dans etti.

Break dans tarihinin en yüksek katılımlı turnuvası olan Red Bull BC One'da Hollandalı Menno, rakiplerini bir bir alt ederek zafere ulaştı. Red Bull BC One düzenleyeceği dans yarışmasının 2015 finali İtalya'da gerçekleşecek.

B-BOY MENNO DÖRT KEZ DÜNYA FİNALİNE ULAŞMIŞTI

Red Bull BC One break dans yarışması, Paris'te düzenlenen Dünya Finaliyle noktalandı. Dördüncü kez dünya finaline ulaşan Hollandalı B-Boy Menno, ilk dünya şampiyonluğunu elde etti. 1500 B-Boy'un final için 50 ülkede 90'ı aşkın elemede yarıştığı BC One, break dans için unutulmaz bir yıla noktayı koymuş oldu.

YARIŞMACILAR NAKAVT USULÜ MÜCADELE ETTİLER

Paris'in önde gelen kültürel mekanlarından biri olan La Grande Halle de La Villette, final gecesi tıka basa doluydu. Ayrıca binlerce seyirci de yarışmayı canlı olarak internetten seyretti. Break dans dünyasının en önemli yarışması haline gelen Red Bull BC One, nakavt usulü teke tek mücadele formatıyla break dans kültürünü turnuva heyecanıyla buluşturdu.

ESKİ DÜNYA ŞAMPİYONLARI İLK TURDA ELENDİ

Paris, ikinci defa Red Bull BC One Dünya Finali'ne ev sahipliği yaptı. 2008'de bugün BC One All Stars üyesi olan Güney Koreli Wing Paris'te şampiyonluğu kazanmıştı. Ama ne Wing ne de katılımcılar arasındaki diğer üç eski dünya şampiyonu 2014'te çeyrek finale çıkmayı başarabildi. Sürprizlerle dolu gecede seyircinin favorisi olan eski dünya şampiyonları Fransa'dan Lilou ve Mounir ile Güney Kore'den Hong 10 ilk turda elendi.

"KENDİMİ HARİKA HİSSEDİYORUM"

Paris'te müzikle dansı buluşturan çekişmeli gece boyunca yaratıcılık ve orijinallik ödüllendirildi. Kendine özgü tarzıyla Rusya'dan Cheerito, yarı finalde Red Bull BC One All Stars üyesi Japon Taisuke'ye yenilince seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Finalde Menno'nun yaratıcı akışı Taisuke'nin patlayıcı enerjisine baskın çıktı. Menno finalin ardından şunları söyledi: "Kendimi harika hissediyorum. Jüri üyeleri tarzımı ve yapmaya çalıştığım şeyi anladığı için mutluyum. Tarzıma saygı duyduklarını ve emeklerimi anladıklarını biliyorum. Pisti bugüne kadar görülmemiş hareketlerle katetmeyi seviyorum. Rakiplerimi şaşırtmaya çalışıyorum. Diğer B-Boy'lara göre farklı disiplinlerden beslenmeye çalışıyorum."

ELEME KRİTERLERİ

Jüri üyeleri Güney Koreli The End, ABD'den Ken Swift ve Luigi, Fransız Yaman ve Rusya'dan Yan olarak belirlendi. Teknik, fiziksel beceri, koreografi ve müziğin yaratıcı yorumu değerlendirmede ön planda tutuldu. Kıta elemelerinden gelen yarışmacıların hepsi şampiyon olacak kadar iyiydi ama gecenin son kapışmasında 3-0 galip gelen Menno oldu.

"TARZINIZDA USTALAŞIRSANIZ KAZANABİLİRSİNİZ"

Jüri üyelerinden Ken Swift karar hakkında şunları söyledi: "Tarzınızda ustalaşırsanız kazanabilirsiniz. Mesele eski veya yeni tarzı benimsemek değil, hareketlerinizde ustalaşmak. Menno da tam bunu yaptı. Menno'nun çok iyi çalıştığını gördük. Sanatını iyi biliyor. Gereken her şeyi yaptı ve bence kazanmayı hak etti."

Kaynak: Bültenler