Bursa İTÜDER'den İTÜ Rektörü Karaca'ya Ziyaret

Son Güncelleme:

Bursa İTÜDER yönetimi, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca'yı ziyaret etti.

İTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET KARACA'DAN DESTEK SÖZÜ


Başkan Hasan Tuğcu ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Servet Büyükpoyraz, Fettah Bilaloğlu, Harun Bayrak ve Mehmet Sakallıoğlu'nun katıldığı ziyarette, üniversite ve İTÜDER arasındaki işbirliği çalışmaları görüşüldü.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Bursa İTÜDER'in çalışmalarına katkı sağlamaya üniversite yönetimi olarak hazır olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, göreve geldiği günden itibaren İTÜ'de gerçekleştirilen çalışmaları ve hedeflerini de konuklarıyla paylaştı.


Rektör'den İTÜ'yü tercih eden Bursalı öğrencilere yardım


'Asırlardır Çağdaş' sloganıyla geleneksel eğitim-öğretim kalitesini koruyan İTÜ'nün, yüksek teknik öğretimde dünyanın sayılı üniversiteleri arasında edindiği yeri daha da yukarıya taşıyacaklarını kaydeden Prof. Dr. Mehmet Karaca, "Burada rektör olduğum sürece İTÜ'yü kazanan Bursalı öğrencilere yurt konularında yardımcı olabiliriz. Bursa İTÜDER'in gerek okulumuzu tanıtacağı etkinliklerde gerekse de düzenlenecek seminer ve konferanslarda tüm desteği sağlayacağız" şeklinde konuştu.


Bursa'nın ülke sanayisinin merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Rektör Karaca, "İTÜ'de okuyan başarılı öğrencilerimizin Bursa'nın köklü firmalarında staj yapabilmesi ve barınma konusunda öğrencilere yardımcı olunması için ben de sizlerin desteğini bekliyorum" dedi.


Nilüfer'de yapılacak 'İTÜ Evi Projesi' Rektör Karaca'ya sunuldu


Rektör Prof. Dr. Karaca'ya kendilerine gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür eden Başkan Hasan Tuğcu da; "240 yıllık parlak mazisinde ülkemizin imarına ve yönetimine damgasını vurmuş birçok isim yetiştiren İTÜ gibi bir okuldan mezun olmanın gururunu yaşamakla birlikte, üzerimizdeki sorumluluğun da farkındayız" diye konuşurken, kendilerinden katkı beklenen her konuda her zaman göreve hazır olduklarını belirtti.


Hasan Tuğcu, "1998 yılından bugüne kadar misyonunun gereği olan çalışmaları titizlikle yerine derneğimiz, bundan sonraki süreçte sosyal ve akademik projeleri daha yüksek bir performansla devam ettirecektir" açıklamasını da yaptı. Rektör Karaca ile Nilüfer ilçesinde yapımı İTÜ Evi'nin proje taslaklarını ve planlanan çalışmaları da paylaşan Tuğcu, önümüzdeki dönemde İTÜDER camiası olarak hem Bursa'ya hem de İTÜ'ye daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ilave etti.


Temel atmaya davet


Ziyaret sonunda Hasan Tuğcu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından hem önümüzdeki aylarda gerçekleştirilmesi planlanan İTÜ Evi'nin temel atma töreni için Bursa'ya davet edilen Prof. Dr. Karaca, İTÜ Evi projesini çok beğendiğini ve Bursa'ya gelmekten büyük mutluluk duyacağını ifade etti. Rektör Karaca, Mayıs ayında gerçekleştirilecek 240. kuruluş yıldönümü kutlamalarına da Bursa'da yaşayan tüm İTÜ mezunlarını davet etti.

Kaynak: Bültenler