Bursa Siyah İnciri AB Tarafından Tescillendi

Son Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa siyah incirinin Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisinden sonra Avrupa Birliği tarafından tescillenen bir başka lezzet olduğunu duyurdu. Bu gelişme ile birlikte Bursa'nın AB'den tescilli ürün sayısı 26'ya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa'nın siyah incirinin, Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisinden sonra AB tarafından tescillenen bir başka Bursa lezzeti olduğunu açıkladı.


Bakan Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir güzel haber de Bursa siyah incirinden geldi. Bursa'nın siyah inciri, Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisinden sonra AB tarafından tescillenen bir başka Bursa lezzeti oldu. Böylelikle AB'den tescilli ürün sayımız 26'ya yükseldi. Dün söylemiştik listeye yenilerin ekleneceğini. Devamı da gelecek" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA