Büyükşehirde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Son Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık İş Sendikası arasında 2014 yılı toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık-İş Sendikası arasında 2014 yılı toplu iş sözleşmesi imzalandı.


Belediyede düzenlenen imza töreninde konuşan Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk, günün şartlarına göre güzel bir sözleşme imzaladıklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yapılan sözleşmede büyük katkısının olduğunu kaydetti.


Karaosmanoğlu da sözleşme kapsamında Sağlık ve Sosyal Hizmet Dairesine bağlı 161 personelin yevmiyelerine yüzde 4,14 iyileştirme ve yüzde 8,4 zam yapıldığı ifade etti.


İşçinin alın teri kurumadan hakkının verilmesi gerektiğine işaret eden Karaosmanoğlu, "Vicdanımız rahat. Doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Adaletin olmadığı yerde huzur da olmaz. Şirketlerde çalışan arkadaşlarımızın da durumlarını inşallah düzelteceğiz" dedi.


Karaosmanoğlu, sözleşme kapsamındaki 161 personele geçmişe dönük alacaklarına istinaden 2 bin lira para vereceklerini vurgulayarak, son 10 yıldır işçi maaş ödemelerinde en ufak bir gecikme yapmadıklarına dikkat çekti.


Konuşmaların ardından Öztürk ile Karaosmanoğlu toplu iş sözleşmesini imzaladı. - Kocaeli

Kaynak: AA