Çadırda Yaşayan Yaşlı Çifte Yardım Eli Uzandı

Son Güncelleme:

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kalacak yerleri olmadığı için çadırda yaşam mücadelesi veren yaşlı çiftin imdadına Tatvan Belediyesi yetişti.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kalacak yerleri olmadığı için çadırda yaşam mücadelesi veren yaşlı çiftin imdadına Tatvan Belediyesi yetişti. Çadırda yaşadıkları için her gün donma tehlikesi geçiren Süleyman (80) ve Sabiha Tok (75) çiftini önceki akşam çadırda ziyaret ederek Tok çiftene yardım sözü veren Tatvan Belediye yardımcısı Necat Çinik, Tok çiftine verdiği sözü tutarak yaşlı çifte, Battaniye, Soba, Halı, Giyim malzemesi ve Giyecek malzemesi yardımında bulundu.


Tatvan Belediyesine ait bir araçla yardım malzemelerini Karşıyaka mahallesindeki bir bahçede kurulu olan yaşlı çiftin Çadırına götüren Başkan Yardımcısı Çinik, Hayat arkadaşı Sabiha Tok (75) ile birlikte çadırda yaşam mücadelesi veren Süleyman Dedeyi çadırdan alıp bir eve yerleştirme konusunda ikna etmek için bir süre uğraştı.


Tok çiftinin büyük oğlu Bedrettin Tok'u da yanına alarak çadırda bir süre Süleyman Dedeyle oğlunun evine gitmesi ikna çabasında bulunan Çinik, Süleyman Dedenin, çocuklarının şimdiye kadar kendini arayıp sormamasından dolayı çocuklarının evine gitmek istemediğini belirtmesi üzerine Tok çiftine kirası Tatvan Belediyesi tarafından karşılanmak üzere bir ev kiralama isteklerini iletti.


Ancak Başkan Yardımcısı Çinik'in teklifine de olumsuz cevap veren Süleyman Dede çocuklarının bu güne kadar kendisinin Anneleriyle birlikte çadırda yaşadıklarını bilmelerine karşın kendilerini aramadıklarından yakındı.


Tatvan Belediyesinin kendisiyle ilgilendiği ve kendisine yardımda bulunduğu için Başkan Yardımcısı Necat Çinik'e teşekkür eden Süleyman dede çadırında mutlu olduğunu ve çadırdan çıkmak istemediğini belirtmesi üzerine Tatvan Belediye yardımcısı Necat Çinik, Tatvan Belediyesi olarak böyle bir durumu kabullenemeyeceklerini ve hemen acil bir şekilde kirası Tatvan Belediye tarafından ödenmek koşuluyla kiralık bir ev bulunup Tok çiftinin çadırdan alınarak eve yerleştirileceğini söyledi.


Tok çiftinin oğlu Bedrettin Tok ise, Kardeşleriyle birlikte birçok kez çadıra gelerek Baba ve Annelerini eve götürmek istediğini ancak Babasının her defasında gelmek istemediğini için eve götüremediklerini iddia etti.


Babalarının birlikte yaşayabilecekleri bir yapmalarını istediğini ancak ev yapmaya güçlerinin yetmediğini dile getiren Bedrettin Tok, Babasının eve gelmeyi kabul etmesi durumunda eve götürmeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA