Çanakkaleli Tekvandocu Türkiye Üçüncüsü Oldu
Çanakkaleli tekvandocu Semih Güvenç, Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülüğü elde etti.
Çanakkaleli tekvandocu Semih Güvenç, Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülüğü elde etti.
Tekvando İl Temsilcisi Hasan Altunışık, yaptığı açıklamada, Tekvando Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programında yer alan Tekvando Büyükler Türkiye Şampiyonası'nın 16-22 Şubat tarihleri arasında Alanya'da yapıldığını bildirdi.
Şampiyonaya 62 ilden bin 650 sporcunun katıldığını belirten Altunışık,
"Şampiyonaya katılım çok yüksek oldu. İller bu şampiyonaya çok iyi hazırlanmışlardı. Dereceye girip şampiyon olabilmek için bütün güç ve yeteneklerini ortaya koyarak müsabakalara çıktılar. Kıran kırana bir mücadele oldu" dedi.
Altunışık, şampiyonaya Çanakkale'den 7 sporcunun katıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Biz de şampiyonaya katılmadan önce çok iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Mutlaka bir derece kazanacağımıza inanıyorduk. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük illerin sporcularını yenip dereceye ulaşmak elbette kolay olmayacaktı. Ancak Anafartalar Kulübü sporcusu Semih Güvenç, bu başarıyı gösterdi ve rakiplerini yenerek Türkiye üçüncüsü oldu. Diğer sporcularımız da çok güzel maçlar çıkarttılar ve gelecek yarışmalar için tecrübe kazandılar."
- ÇANAKKALE