Cebinden Tarihi Eser Çıkan Şoför Yakalandı

Son Güncelleme:

Edirne'de kullandığı tır ile Hamzabeyli Gümrük Kapısı'na çıkış için gelen şoför M. S.'nin cebinden 2 adet kadın başı figürlü heykel çıktı.

Edirne'de kullandığı TIR ile Hamzabeyli Gümrük Kapısı'na çıkış için gelen Türk şoför M.S.'nin montunun cebinden 2 adet kadın başı figürlü heykel çıktı. Müze yetkilileri, heykellerin Roma dönemine ait olduğunu belirtirken, M.S. tutuklandı.


Bir ihbarı değerlendiren Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de verdiği destekle önceki gün Türkiye'den Hollanda'ya gitmek için Hamzabeyli Gümrük Kapısı'na gelen plakası açıklanmayan Romanya plakalı M.S. yönetimindeki TIR'ı durdurdu. Şoförün yapılan üst aramasında, montunun iç ve dış ceplerinde biri 1 kilo 347 gram, diğeri de 419 gram ağırlığında olan 2 adet kadın başı figürlü heykel ele geçirildi.


Şoför gözaltına alınırken, el konulan heykeli inceleyen Edirne Müze Müdürlüğü yetkilileri, paha biçilemeyen heykellerin, Roma dönemine ait olduğunu belirledi.


Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen M.S. 'Tarihi eser kaçakçılığı' suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. - Edirne

Kaynak: DHA