CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması

Son Güncelleme:

"Ülkemiz yaraları sarılamayacak siyasal deprem yaşıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Ülkemiz yaraları sarılamayacak siyasal deprem yaşıyor. Şu an her şey çöktü" dedi.


Matkap, partisinin Erdemli ilçe teşkilatı tarafından Enerji Otel'de düzenlenen kaynaşma yemeğinde yaptığı konuşmada, 17 Aralık'taki İstanbul merkezli operasyonla Türkiye'de siyasi deprem yaşandığını ve sistemin çöktüğünü iddia etti.


Son 10 gündür yaşananların sistem bunalımı ve siyasal kriz olduğunu savunan Matkap, "Ülkemiz yaraları sarılamayacak siyasal deprem yaşıyor. Şu an her şey çöktü. Yaşamakta olduğumuz bir deprem. Türkiye Cumhuriyeti devletini aşiret mantığı ile yönetmeye kalkıştılar o da çöktü. Artık şu anlaşıldı ki AK Parti ülkeyi yönetecek kapasitede değil. Artık ülke kendini yönetecek iktidarını arıyor. CHP olarak biz yerel seçimlere hazırlanıyorduk şimdi artık genel seçime de hazırlanıyoruz" dedi.


Sadece sandıktan çıkmanın o ülkede demokrasinin varlığını anlatmaya yeterli olmayacağını belirten Matkap, "Seçimde sandıktan çıkabilirsiniz, hükümet olursunuz ama sizi basın denetlemeli, yargı denetlemelidir" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA