CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak -

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Başbakan ve Hükümet, siyaseten topal ördek haline geldi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Başbakan ve Hükümet, siyaseten topal ördek haline geldi" dedi.


Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık'ta başlayan devlet krizinin, rejim krizine dönüştüğünü savundu.


Türkiye'nin 26 Şubat'tan beri demokratik hukuk devleti değil, parti devleti olduğunu öne süren Öztrak, Hükümet'in yargıç güvencesini bitirdiğini, güçler ayrılığına nokta koyduğunu iddia etti.


Öztrak, Türkiye'nin hızla hibrit demokrasiden, otoriter bir rejime doğru savrulduğunu ifade ederek, "Hükümet, 17 Aralık'tan bu yana muhatap olduğu yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerini, hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini rafa kaldırarak örtmeye çabalamaktadır" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu kayıtlar montajdır, dublajdır" dediğini ancak "Yolsuzluk ve rüşvete bulaşmadım" açıklamasında bulunamadığını öne süren Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Tarafsız bir soruşturmanın önünü açmamaktadır. Başbakan, neden kriptolu telefon ile oğluyla görüşür, evladına hangi gizli devlet görevini vermiştir de aralarındaki konuşmayı gizleme ihtiyacı doğmuştur? Böyle bir resmi görevi yoksa devletin kriptolu telefonu Başbakan'ın oğlunun elinde ne gezmektedir? Montaj iddiası mı kriptolu telefonun dinlendiği iddiası mı doğru? Artık Başbakan ve Hükümet, siyaseten topal ördek haline geldi. Bu Hükümet için yolun sonu gelmiştir. Meşruiyetini yitirmiş, yolsuzluk ve rüşvet iddialarından kurtulmak için sürekli anayasa suçu işleyen bir iktidarı bir değil, bin sandık gelse aklayamaz. Hırsızlığın hesabının verileceği ve aklanacağı yegane yer bağımsız yargıdır. O imkan da bu iktidar işbaşında oldukça son HSYK Yasası ile birlikte kalmamıştır. Yerel yönetim seçimleriyle bu iktidardan kurtulmanın kapısı açılmalıdır."


Kaynak: AA