CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Varlık sebebini, finansmanını, destek sağlayanları ortaya çıkartamazsanız, Suruç'ta, Diyarbakır'da ve Ankara'da olduğu gibi yarın nerede olacağını, neyin patlayacağını görmek mümkün olmayacaktır" dedi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Varlık sebebini, finansmanını, destek sağlayanları ortaya çıkartamazsanız, Suruç'ta, Diyarbakır'da ve Ankara'da olduğu gibi yarın nerede olacağını, neyin patlayacağını görmek mümkün olmayacaktır" dedi.
Tekin, CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, CHP'nin, AK Parti ile hükümet kurmak için attığı adımların şeffaf ve net olduğunu söyledi.
AK Parti'den herhangi bir bakanlık talebinde bulunmadıklarını kaydeden Tekin, "Bizim 5 şartımız vardı ve bu 5 şart, Türkiye'nin refahı ve huzuru için olmazsa olmazlardı. Bizi günlerce oyaladılar, görüşmeler sonrası hükümetin kurulamayacağı aktarıldı. Biz her zaman Türkiye'nin iç barışı ve huzuru için elimizi, kolumuzu, gövdemizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ifade ettik" dedi.
Tekin, hükümetin iç ve dış politikada yanlış bir yol izlediğini, bunların Türkiye için ağır sonuçlar ortaya çıkardığını ileri sürdü.
Seçim sürecinde haksız rekabet olduğunu iddia eden Tekin, kamu alanları ve kamu binalarının dahi siyaset malzemesi haline getirildiğini öne sürdü.
Tekin, Ankara'daki terör saldırısının ardından konulan yayın yasağının da doğru olmadığını savundu.
Terörün sonlandırılması için finans kaynaklarının kesilmesi gerektiğini kaydeden Tekin, "Varlık sebebini, finansmanını, destek sağlayanları ortaya çıkartamazsanız, Suruç'ta, Diyarbakır'da ve Ankara'da olduğu gibi yarın nerede olacağını, neyin patlayacağını görmek mümkün olmayacaktır" dedi.