CHP'li Ercan Cengiz, Partisinden İstifa Etti

Son Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz, TBMM Başkanlığı'na gönderdiği dilekçesinde, CHP üyeliğinden istifa ettiğini kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz partisinden istifa etti. Cengiz, Meclis Yolsuzluk Komisyonu'ndan da kendi partisine üye vekillerle anlaşamadığı için istifa etmişti. 4 bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştıran Meclis Soruşturma komisyonundaki görevinden 4 Kasım 2014'te istifa eden ve eleştirilerin odağı haline gelen CHP İstanbul Milletvekil Ercan Cengiz, partisinden de istifa etti.

MERKEZ PARTİ'YE Mİ GEÇİYOR?

CHP'den istifa eden Ercan Cengiz'in, Abdurrahim Karslı'nın Genel Başkan olduğu Merkez Parti'sine Pazar günü geçeceği konuşuluyor.

CHP 126 SANDALYEYE DÜŞTÜ

Son istifayla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 126′ya düştü.

ERCAN CENGİZ KİMDİR?

Ercan Cengiz, 7 Haziran 1957′de Erzurum Aşkale'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin adı Hüriye'dir. Savcı; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Çeşitli yerlerde Cumhuriyet Savcılığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı yaptı. Son olarak Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulundu. İngilizce bilen Cengiz, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak: AA