Çin'de Serumlu "YGS"
Üniversite sınavlarının hayati bir özellik taşıdığı Çin'de, gençler sınava serum desteğiyle hazırlanıyor.
Üniversite sınavlarının Türkiye'de olduğu gibi gençler için hayati bir özellikle taşıdığı Çin'de gençler akıllara durgunluk veren bir uygulamayla sınavlara hazırlanıyor.
ChinaNews24 televizyonunun haberine göre, Çin'in Hubei eyaletine bağlı Xiaogan kentindeki bir okulda öğrencilerin üniversite sınavlarına serum desteğinde hazırlandığı ortaya çıktı.
Gece çekildiği anlaşılan görüntülerde, 'gao kao' adı verilen ve Türkiye'deki üniversite sınavlarının karşılığı olan Ulusal Üniversitesi Giriş Sınavı'na hazırlanan bir okuldaki öğrencilerin hepsine serum bağlandığı görülüyor.
Okul müdürü Gao Pingqiang, serumlarda öğrencileri enerjik tutup heyecanlarını yatıştırmaya yarayan amino asit bulunduğunu açıkladı.
Hubei eyalet yasaları, öğrencilerin sınav performanslarını artıracak bu tür katkılar kullanmalarına izin verdiği gibi, öğrencilerin serum alabilmeleri için her öğrenciye 10 yuan ödeme desteği de yapılıyor.
Görüntülerde de, Çinli öğrenciler tepelerinden sarkan serumlar eşliğinde, akşam etüdünde üniversite sınavına hazırlanıyor.