Çin'de spor salonunun çatısı çöktü: 3 ölü

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Çin'in Heilongjiang eyaletinde bir spor salonunun çatısının çökmesi sonucu 3 öğrenci hayatını kaybetti. Çatının çökmesi sırasında içeride bulunan 7 öğrenciden 3'ü kaçmayı başarırken, 3 öğrenci hayatını kaybetti ve 1 kişi yaralandı. Olayın ardından bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Halk, benzer olayların yaşanmaması için daha sıkı denetimler yapılmasını talep etti. Çökmenin nedeni henüz bilinmezken, yetkililer bir kişiyi gözaltına aldı. Bu olay, Temmuz ayında aynı eyaletteki başka bir okulun spor salonunun çökmesi sonucu 11 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gerçekleşti. Heilongjiang eyaletinde kar fırtınası etkili olurken, okullar tatil edildi ve ulaşım seferleri iptal edildi.

- Çin'de spor salonunun çatısı çöktü: 3 ölü

PEKİN - Çin'in Heilongjiang eyaletinde bir spor salonunun çatısının çökmesi sonucu 3 öğrenci hayatını kaybetti.

Çin'in Heilongjiang eyaletine bağlı Jiamusi şehrindeki bir spor salonunun çatısı, içeride 7 öğrencinin bulunduğu sırada çöktü. Bölgeye kurtarma ekibi sevk edildi. Yetkililer 3 öğrencinin kaçmayı başardığını, 3 öğrencinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de yaralandığını açıkladı. Halk, eyaletteki büyük kamu tesislerinin daha fazla denetlenmesi de dahil olmak üzere önlem alınması çağrısında bulundu. Bir sosyal medya kullanıcısı, "Qiqihar'daki olayın üzerinden uzun zaman geçmedi ve ondan sonra her yerde kontroller yapıldı. Kontroller ne işe yaradı? Bu açıkça insan yapımı bir felaket" ifadelerini kullandı. Başka bir kullanıcı ise, "Yine Heilongjiang, yine spor salonu. Berbat kalite, ölümcül proje" ifadelerine yer verdi.

Çökmenin nedeni henüz bilinmezken, yetkililer,tepki çeken olayın ardından 1 kişinin gözaltına alındığı duyurdu.

İlk değil

Öte yandan, Temmuz ayında aynı eyaletteki Qiqihar kentinde bulunan bir okulun spor salonunun çatısı çökmüş, 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Kar fırtınası etkili oluyor

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaleti, son günlerde kar fırtınası etkili oluyor. Okullarda eğitime ara verilirken, onlarca uçuş ve tren seferleri iptal edildi. Halka evde kalma çağrısı yapıldı. Devlet medyası, Heilongjiang'da daha fazla kar fırtınası beklendiğini belirterek yollardaki buzlanma ve elektrik kesintisine karşı uyarıda bulundu.

Kaynak: İHA