Çomü, Tübitak'tan En Çok Destek Alan 15 Üniversite Arasında
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin Türkiye Bilimsel ve TÜBİTAK en çok destek alan 15 üniversite arasında yer aldığı bildirildi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) en çok destek alan 15 üniversite arasında yer aldığı bildirildi.
Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 180 üniversite olduğu düşünüldüğünde ÇOMÜ'nün proje almada büyük bir başarı gösterdiğini söyledi.
Öğretim üyelerinin önerdikleri yaklaşık 4 projeden birinin kabul edildiğini, henüz kabul edilmemiş diğerleri içinden de kabul edilenler olabileceğini ifade eden Laçiner, şöyle konuştu:
"TÜBİTAK'a destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Türkiye'de daha iyi bilim yapılmasına büyük katkı sağlıyorlar. 2012'de ÇOMÜ olarak harika bir iş yaptık ve ilk 7 üniversite arasına girdik. Hedefimiz ilk 20'yi yakalamak iken ilk 7 arasına girmek büyük başarıydı. 2013'de proje önerilerimiz ve kabul edilen proje sayımız arttı ancak diğer üniversitelerin de projelere yoğun başvuruları sonucunda ilk 15'de yer bulduk. Üniversitemiz 12'inci sırada yer aldı. Bu ÇOMÜ için çok iyi bir sıradır. 2014'de de en az ilk 20'de yer bulmayı umuyoruz. Alınan sonuçlar ÇOMÜ'nün artık bir taşra üniversitesi olmaktan çıktığının göstergesidir."