Cumhurbaşkanı Gül, İit'nin 4. Olağanüstü Zirvesi'nde

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bir araya geldi.


İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 4. Olağanüstü Zirvesi için Suudi Arabistan'da bulanan Gül, Mursi ile Mekke Misafir Sarayı'nda görüştü. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.


Görüşme, Mısır'da Arap Baharı'nın ardından yapılan ilk demokratik seçimlerde cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk yüz yüze temasları olması açısından önem taşıyor.


Türkiye'nin bütün imkanlarıyla geçiş sürecindeki Mısır'ın yanında olacağını söyleyen Gül, İslam dünyasının iki önemli ülkesi arasındaki ilişkilerin hayati derecede önemli olduğunu ve yakın işbirliği gerektirdiğini ifade etti.


Mısır'ın siyasi konuların yanında ekonomik alanda da dikkatli olması gerektiğini belirten Gül, Türkiye'nin elinden gelen katkıyı sağlayacağını bildirdi.


Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de Türkiye ile ilişkilerin çok daha güçlü ve kapsamlı olacağını söyledi.


Mursi, Cumhurbaşkanı Gül'ü aralık ayında ülkesine davet etti. Gül, daveti memnuniyetle karşıladı.


Muhabir : Yusuf Çelebi


Yayıncı : Eda Ay - MEKKE

Kaynak: AA