Darende TOKİ Konutlarındaki Aydınlatma Sorunu

Son Güncelleme:

Malatya'nın Darende ilçesinde 2 yıl önce tamamlanan 196 dairelik 1.etap TOKİ konutlarında yaşanan aydınlatma sorununun giderilmesi isteniyor.

Malatya'nın Darende ilçesinde 2 yıl önce tamamlanan 196 dairelik 1. etap TOKİ konutlarında yaşanan aydınlatma sorununun giderilmesi isteniyor.


TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, konutları ilçe merkezine bağlayan yolda aydınlatma olmadığından her gece metrelerce yolu karanlıkta ve korku içerisinde yürümek zorunda kalıyor.


TOKİ'deki site yöneticilerinden İsmail Güçlü, bugüne kadar yaptıkları başvurulara rağmen henüz bir sonuç alamadıklarını, insanların evlerine gidip gelirken korktuğunu söyledi.


Özellikle kış aylarında sahipsiz köpeklerin TOKİ civarında dolaştığını belirten İsmail Güçlü, "TOKİ konutlarında 500 kişi yaşıyor, arabası olmayanlar 400 metre yolu karanlıkta yürümek zorunda kalıyor. Bir çok kişi köpeklerin saldırısına uğradı, insanlar bu yolu kullanmaya korkar oldu" dedi.


Konuya ilişkin TOKİ, elektrik idaresi ve belediyeye başvurduklarını anlatan site yöneticisi Emin Kumtepe de 2 yıldır konutların tamamlandığını, 2 yıldır çalmadık kapı bırakmadıklarını belirtti.


Kumtepe, "2 yıldır bir arpa boyu yol alamadık. Karanlıkta yürümeye mahkum edildik. Sabah ve akşam saatlerinde birkaç defa minibüs servisi var. Servis saatini kaçıranlar özellikle akşam saatlerinde korku ile bu yolu yürümek zorunda kalıyor. Birisinin başına bir şey gelirse sorumlu kim olacak bilmiyorum. İlçemizde yapılan 2. Etap TOKİ inşa edilirken yolunun aydınlatmasını da yaptılar ama buraya tüm yetkililer duyarsız kalıyor" diye konuştu.


Kati teslimlerin TOKİ ile sitedeki yöneticiler arasında yapılmadığını iddia eden bir site yöneticisi Hikmet Kihtır ise her geçen gün artan sorunların inşaat sırasındaki hatalardan kaynaklandığını, tespiti için kurumdan müfettiş gelmesini istediklerini söyledi.


Hikmet Kihtır, "Projede olmasına rağmen birçok eksiklik var. Dile getiriyoruz ancak 'tam olarak teslim edildi' deniyor. Site yöneticilerinin teslim almadığı konutlarda eksiklikler var. 31 Ocak 2011 tarihli bir tutanakla teslimat belediyeye yapılmış. Buradaki eksikliklerin giderilmesini kim sağlayacak merak ediyoruz. Herkes topu birbirine atıyor ama neticede vatandaş mağdur oluyor" ifadesini kullandı.


- MALATYA

Kaynak: AA