Deaş Mezarlıkları Bile Tahrip Etmiş
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cerablus'tan genel görüntü Cebrablus'un çarşısından genel görüntü ve alışveriş yapanlar DEAŞ tarafından tarih edilen mezarlık Kırık mezar taşlarından detaylar Mezarlıkta dua edenler Mezarlığa dua etmek için gelen Cerabluslu Ahmed El Dahil ile röportaj Cerablus Meclis Başkanı Muhammed Habeş ile röportaj Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, DEAŞ'tan temizlenen ve hayatın normalleşmeye başladığı Cerablus'ta, terör örgütü mensuplarının halka sadece büyük sıkıntılar yaşatmakla kalmadığı, aynı zamanda mezarlıkları da tahrip ettiği belirlendi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Cerablus'tan genel görüntü
Cebrablus'un çarşısından genel görüntü ve alışveriş yapanlar
DEAŞ tarafından tarih edilen mezarlık
Kırık mezar taşlarından detaylar
Mezarlıkta dua edenler
Mezarlığa dua etmek için gelen Cerabluslu Ahmed El Dahil ile röportaj
Cerablus Meclis Başkanı Muhammed Habeş ile röportaj Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, DEAŞ'tan temizlenen ve hayatın normalleşmeye başladığı Cerablus'ta, terör örgütü mensuplarının halka sadece büyük sıkıntılar yaşatmakla kalmadığı, aynı zamanda mezarlıkları da tahrip ettiği belirlendi.
Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında özgürlüğüne kavuşan Cerablus'ta hayat, Türkiye'den gelen yardımlarla her geçen gün normalleşiyor.
Çevre kentlerden de halkın göç ettiği Cerablus'ta, inşa çalışmaları sürerken teröristlerin yaptığı tahribatlar da gün yüzüne çıkıyor.
DEAŞ'lı teröristlerin, ilçenin güneyinde bulunan 3 mezarlığı tahrip ettiği, mezar taşlarını kırdığı ortaya çıktı.
Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde ilçeye yeniden dönen ve özellikle cuma günleri mezarlıkları ziyaret edip ölen yakınları için dua eden Cerabluslular ise kabirleri onarmak için çalışmalara başladı.