Demirkazık'ta 10 Dağcı Mahsur Kaldı

Son Güncelleme:

Niğde'deki Demirkazık Dağı'na çıkan 10 kişilik Ukraynalı dağcı grubu mahsur kaldı.

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'na çıkan 10 kişilik Ukraynalı dağcı grubunun mahsur kaldığı bildirildi.


Demirkazık Dağı'na tırmanışa geçen 10 kişilik dağcı grubu, saat 18.30'da jandarmayı arayarak yardım istedi. Emli Vadisi bölgesinde mahsur kaldıkları öğrenilen dağcıların kurtarılması için jandarma, AKUT'u arayarak yardım istedi. Demirkazık'a ulaşan jandarma ve AKUT timleri, arama kurtarma çalışmalarına başladı.


Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, şu bilgileri verdi:


"Turistler cep telefonuyla büyükelçiliği aramışlar. Büyükelçilik de Başbakanlık Acil Afet Durum Başkanlığı'na faks çekmiş. Onlar da bize haber verdi. Olayı haber alır almaz arama kurtarma ekipleri bölgeye hareket etti. Eminlik Vadisi ve Demirkazık Dağı eteklerinde arama çalışmaları sürüyor. Grup, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinden Demirkazık'a gelmiş"


AKUT, ALMAN DAĞCIYI DA KURTARMIŞTI


Almanya'nın Hamburg kentinden 10 günlük tatil için Antalya'ya gelen 22 yaşındaki Hamburg Üniversitesi öğrencisi Andreus Otte, tırmanmak için gittiği dağda mahsur kalmış, imdadına AKUT yetişmişti.


29 Mart tarihinde Antalya'ya 50 kilometre uzaklıkta olan Alakır Vadisi'nde bulunan Baba Kaya dağına arkadaşıyla birlikte tırmanan Alman turist Andreus Otte, tırmanışın ortalarında mahsur kaldı. Olayı haber alan 4 kişilik AKUT timi, Alman turisti, 3 saat süren operasyonla mahsur kaldığı yerden kurtarmıştı.


Olayı küçük sıyrıklarla atlatan Alman turist, "Unutamayacağım bir anım oldu. Çok daha zorlu yerlere tırmanmıştım. Fakat buradaki son 15 metre tırmanılacak gibi değilmiş. İpsiz orayı geçmeye çalışmadığım için en doğru kararı verdiğime inanıyorum. Tayfun'un yan taraftan geliyor olması ise şanstı. Eğer o da benim izlediğim yolu izleseydi ikimizde burada mahsur kalacaktık. Yardım çağırmamız imkansız hale gelecekti" diye konuşarak AKUT ekibine teşekkür etmişti.

Kaynak: DHA