Depremzedeler için LGS tercihi yapacak öğrencilere ek kontenjan müjdesi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremzedeler için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercihi yapacak öğrencilere ek kontenjan müjdesi verdi. Bakan Tekin, 5 Şubat 2023 tarihinde bölgedeki okullara kayıtlı olup LGS'ye giren çocuklara yaraları sarma konusunda küçük bir pozitif ayrımcılık düşündüklerini açıkladı. Bu karar, deprem bölgesindeki öğretmenler odası sohbetlerinde konuşulan tedbirlerden biri olarak uygulanacak.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercihi yapacak depremzede öğrencilere ek kontenjan müjdesine ilişkin, "5 Şubat 2023 tarihinde bölgedeki okullara kayıtlı olup LGS'ye giren çocuklarımıza yaraları sarma konusunda küçük bir pozitif ayrımcılık düşündük." değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Tekin, sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın LGS tercihi yapacak depremzede öğrencilere yönelik ek kontenjan müjdesine ilişkin paylaşımda bulundu.
"Deprem bölgesindeki öğretmenler odası sohbetlerimizde konuştuğumuz tedbirlerden bir tanesi daha uygulamaya konmuş oldu." ifadesini kullanan Tekin, şunları kaydetti:
"5 Şubat 2023 tarihinde bölgedeki okullara kayıtlı olup LGS'ye giren çocuklarımıza yaraları sarma konusunda küçük bir pozitif ayrımcılık düşündük. Gençlerimize ve ailelerine hayırlı olsun. Herkese hayırlı bayramlar."