Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dünya şampiyonu voleybolcu öğrencileri Ankara TVF Spor Lisesi'nde tebrik etti. Tekin, tematik spor liselerinin ihtiyaç ve imkanlara göre planlanması gerektiğini, Erzurum'da kış sporları lisesi planlandığını belirtti.
YENİ Parti Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, öğretmen Mehmet Bilgili'nin Osmaniye'de silahlı saldırı sonucu öldürülmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i istifaya çağırdı. Kaya, okullarda güvenlik için 65 bin uzman çavuşun pedagojik eğitimle görevlendirilmesini istedi.
Eğitim-İş Osmaniye Şubesi üyeleri, öğretmen Mehmet Bilgili'nin okulda silahlı saldırı sonucu öldürülmesini Osmaniye Valiliği önünde protesto etti. Genel Sekreter Seher Ergin, okullarda can güvenliğinin sağlanamadığını belirterek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslendi.
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve beraberindeki heyet, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i ziyaret etti. Görüşmede Edirne ve ilçelerindeki eğitim çalışmaları ile talepler ele alındı; İba, kentin eğitim imkanlarının geliştirilmesine yönelik başlıkları Bakan Tekin'e iletti.
Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüştü. Görüşmede ilçenin eğitim ihtiyaçları ve planlanan projeler aktarıldı; Başkan Tekin, bunun hizmetlerin daha etkin hale gelmesi için önemli adım olduğunu söyledi.
TİP, Osmaniye'de bir öğretmenin okulda silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e istifa çağrısı yaptı. Sosyal medya açıklamasında okulların savaş alanına döndüğü belirtilerek Tekin'e 'derhal istifa et' denildi.
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, fon manipülasyonu iddialarında hesap sorulmasını isteyerek eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın istifasını yeterli görmedi. Öztunç, Osmaniye'deki öğretmen ölümü sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e istifa çağrısı yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Osmaniye'de okul bahçesinde saldırıya uğrayan öğretmenin hayatını kaybetmesi üzerine taziye mesajı yayımladı. Tekin, şüphelinin yakalandığını, bakan yardımcısının Osmaniye'ye gittiğini ve iki müfettiş ile iki genel müdürün görevlendirildiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bağcılar'daki Göztepe Spor Kompleksi'ni ziyaret ederek sporcularla sohbet etti ve tesis hakkında Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız'dan bilgi aldı. Tekin, ziyaret sonunda çocuklar ve gençlerle fotoğraf çektirdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yurt dışında lisansüstü eğitim görecek 506 bursiyerle buluştu. Tekin, bursiyerleri Türkiye Cumhuriyeti elçisi olarak gördüklerini belirterek gittikleri her ortamda örnek kişilik olmalarını istedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1416 Bursları programında bursiyerlere yurt dışında anlamsız hayranlık içinde olmamaları uyarısı yaptı. Tekin, döndüklerinde ülkenin geleceğine hizmet etmelerini isterken, 1929'dan bu yana yaklaşık 23 bin gencin burstan yararlandığı belirtildi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen '1416 Bursları Uyum ve Vizyon' programında konuştu. Tekin, MEB bursuyla yurt dışına gidenlerin ülkeyi yüz akıyla temsil ettiğini belirterek bursiyerlere teşekkür etti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beykoz'daki Tabiat Mektebi'ni ziyaret ederek çocuklarla okçuluk, bahçe ekimi ve hamur atölyelerine katıldı. Tekin, derslere çocuklara çevre ve doğa bilinci kazandıracak hususların ekleneceğini ve değerlerin oyunlarla aktarılacağını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beykoz Bozhane Tabiat Mektebi'nde 'Maarifin Kalbinde Oyun' temalı etkinlik başlattıklarını söyledi. Tekin, oyunların kültür aktarımı aracı olduğunu, başka milletlerin oyunları öğretilirse başka kültürlerin içe entegre edileceğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, meslek liselerine bu yıl 100 ortaokul mezununun 45'inin gittiğini açıkladı. Tekin, toplam ortalamanın yüzde 43 olduğunu, 28 Şubat 1997'deki katsayı engeliyle meslek liselerinde oranın yüzde 17'lere düştüğünü belirtti.
Manisa Turgutlu'daki olayın okul saldırısı olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Turgutlu'da bir okul saldırısı olmadı. Kahramanmaraş'taki bir okul saldırıydı evet ama bu okul önü saldırısıydı. Çok kapsamlı tedbirler alındı okullarda. Saldırı okulda olmadı. Bu saldırıyı sadece okul güvenliği ve emniyet üzerinden okumamak lazım" ifadelerini kullandı.
Vezirköprü'deki 750 öğrencili MESEM'in yetersiz fiziki şartları ve Tarım Lisesi talebi MHP'li Topsakal'a iletildi. Topsakal, hazırlanacak raporu Milli Eğitim Bakanı'na ileterek ilçeye yeni okul binası kazandırmak için çalışacağını belirtti.
Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, Manisa Turgutlu'da okul önünde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırı sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den istifa etmesini istedi. Irmak, eğitimdeki eşitsizlik ve yoksulluğun çocukları şiddete sürüklediğini söyledi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlığında Bilecik'te VKS üzerinden okul güvenliği toplantısı yapıldı. Toplantıya 80 il valisi ve 81 il emniyet müdürü katıldı; yeni eğitim döneminde okul çevresine yönelik tedbirler ele alındı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen okul saldırısının ardından hastanede yaralı öğrencileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir yaralı yakını, 15 yaşındaki bir çocuğun tüfeğe nasıl eriştiğini sorarken, Bakan Çiftçi, ise ailelerin sorumluluğuna dikkat çekerek "Aile saklayacak, duvara asıp da tüfeği orada tutmayacak" yanıtını verdi.
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde okula silahlı saldırıya ilişkin "Milli Eğitim Bakanı bir an evvel bu görevden istifa etmelidir. Milli Eğitim Bakanı Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nı yapamamaktadır. Bu bakan maalesef Cumhuriyet'in değerleriyle, Atatürk'le, laik eğitimle uğraşmakta, bunlarla uğraştığı için de Milli Eğitim'e zaman ayıramamaktadır. Artık daha ne olması gerekiyor Yusuf Tekin'in istifa etmesi için" dedi.
CHP'li Yıldırım Kaya, Manisa Turgutlu'da bir lise önünde 11 öğrencinin yaralandığı, ikisinin entübe edildiği silahlı saldırıda sorumlunun Milli Eğitim Bakanı olduğunu savundu. Kaya, soruna çözüm üretemeyen Bakanın artık o koltukta oturmaması gerektiğini söyledi.
CHP'li Sevda Erdan Kılıç, mazeretli tayin talebi karşılanmayan öğretmenlerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı. Kılıç, il ve ilçe emri hakkı tanınmamasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi verdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Manisa Turgutlu'da bir okulun yakınında silahla ateş açılması sonrası Trabzon ve Gümüşhane programlarını iptal etti. Tekin, gelişmeleri yerinde takip etmek üzere Trabzon Havalimanı'ndan özel uçakla Manisa'ya hareket etti.
İYİ Partili Selçuk Türkoğlu, Turgutlu'daki okul saldırısında 8 kişinin yaralandığını, 2 öğrencinin ağır yaralı olduğunu belirtti. Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e okul güvenliğini sorarak tedbirlerin kağıt üzerinde kaldığını, yeni saldırı beklenmemesi gerektiğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Manisa Turgutlu'daki lise önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan öğrencilere acil şifa diledi. Kaya, okulların güvenliği için artık söz değil acil önlem gerektiğini belirterek Milli Eğitim Bakanı'nı harekete geçmeye çağırdı.
Okul güvenliği gündemiyle VKS'de düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu da katıldı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlığındaki toplantıda 81 il valisiyle okullarda alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü.
DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, Polatlı'da taşıma aksaklığını Meclis gündemine taşıdı. Şahin, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e taşıma hizmetlerinin neden eğitim yılı başlamadan tamamlanmadığını ve 415 öğrencinin mağduriyetinin nasıl giderileceğini sordu.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla düzenlenen Okul Güvenliği Protokolü İmza Töreni'nde, yeni eğitim öğretim döneminde alınacak tedbirler açıklandı. 31 bin okul bahçe görevlisinin istihdam edildiği süreçte; riskli okullarda polislerin görev yapacağı, Veli Randevu Sistemi'nin zorunlu hale getirildiği ve okul çevrelerindeki denetimler ile cep telefonu yasağının kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde "Okul Güvenliği Protokolü" imzaladı.