Devli Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınadı

Son Güncelleme:

son günlerde öğretmenlere yönelik yapılan Kütahya,İstanbul ve Sakarya'daki saldırıları kınadı.taşı olan eğitimcilerimiz baş tacı edilmelidir" dedi.açıklama yapan Devli, öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde hız kazandığını kaydetti."

Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli


yaptığı basın açıklaması ile


son günlerde öğretmenlere yönelik yapılan Kütahya,İstanbul ve Sakarya'daki saldırıları kınadı. Devli, Ülkemizin kilometre


taşı olan eğitimcilerimiz baş tacı edilmelidir" dedi.


Aydın Sevgi Yolu'nda Türk Eğitim Sen üyeleri ile birlikte


açıklama yapan Devli, öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde hız kazandığını kaydetti. Öğrencilerin ve velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerin can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yaptığını belirten Devli şunları söyledi: "Kütahya'da bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından bıçakla yaralanması, İstanbul Esenyurt'ta bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından diğer öğrencilerin gözü önünde bıçaklı saldırıya uğraması, Sakarya'da bir velinin öğretmeni tekme ve yumruklarla dövmesi öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önüne sermektedir. Öğrenci ve velilerin öğretmenlere uyguladığı şiddete karşı Milli Eğitim Bakanlığı'nın üç maymunu oynaması biz eğitimcilerde hayal kırıklığı yaratmıştır"


Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den kendilerine sahip çıkmasını ve öğretmenlere yönelik şiddete karşı önlem almasını beklediğini ifade eden Devli sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Dinçer eğitim çalışanlarına sahip çıktığını ne zaman gösterecek? Öğretmenlerin öğrenci üzerindeki etkisi çok azaltılmıştır. Öğretmenler okulda


neredeyse


etkisiz ve yetkisiz hale getirilmiştir. Okullarda disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir. Okullarımızın büyük bir bölümünde hiçbir güvenlik önlemi yoktur. Okullarda rehber hizmetleri yetersizdir. Öğrencilerin dizi karakterlerine özenmesi, onlar gibi davranması, şiddet içerikli görüntüler, haberler ve filmlerde öğrencileri şiddete yönlendirmektedir. Tüm bu hususlar ciddi bir şekilde ele alınmalıdır"


Öğretmenlerin şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça, hor görüldükçe ülkenin aydınlık yarınlara yürümesinin mümkün olmayacağını dile getiren Devli sözlerini şu sözlerle tamamladı: "Öğrencilerini kendi çocuğu gibi görerek, onlar için titizlenen, onlara sahip çıkan, öğrencilerine bir şeyler öğretmenin umudunu taşıyan, bu mesleğe gönülden bağlı olan öğretmenlerimize yapılan saldırılar son bulmalıdır. Ülkemizin kilometre taşı olan eğitimcilerimiz baş tacı edilmelidir" - AYDIN

Kaynak: İHA