Dha Yurt;borçlarından Dolayı Havaya Ateş Açtı, Linç Edilmek İstendi
KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde 35 yaşındaki Aslan B., iddiaya göre borçlarından dolayı bir hafta önce işyerini kapatıp, eşinden de ayrı yaşamaya başladığı için psikolojik bunalıma girip, kentin göbeğinde av tüfeğiyle havaya 6 el ateş açtı.
KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde 35 yaşındaki Aslan B., iddiaya göre borçlarından dolayı bir hafta önce işyerini kapatıp, eşinden de ayrı yaşamaya başladığı için psikolojik bunalıma girip, kentin göbeğinde av tüfeğiyle havaya 6 el ateş açtı. Polis tarafından etkisiz hala getirilen Aslan B., çevrede toplanan kalabalık tarafından da linç edilmek istendi.
Olay, bugün saat 10.40 sıralarında kentin en merkezi noktası olan Atatürk Bulvarı Aksoy Kavşağı'nda meydana geldi. Daha önce belde statüsünde olan Aziziye Mahallesi'nde oturan Aslan B., 42 GL 814 plakalı otomobilliyle kavşağa gelip aracını yolun ortasına durdurdu. Ardından yarı çıplak halde otomobilinden inip, bagajdaki av tüfeğini alıp 6 el havaya ateş açtı. Durumu fark eden çevredekiler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alıp Aslan B.'yi ikna etmeye çalıştı. Bu sırada Aslan B.'nin dalgınlığından faydalanan bir polis, arkasından yaklaşıp etkisiz hale getirdi. Bunu üzerine çevrede toplanan kalabalık ta Aslan B.'li linç etmek istedi. Polis, öfkeli kalabalığı güçlükle sakinleştirdi. O anlar ise çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
Aslan B. de, 'Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokmak' suçundan gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada tüfeğe ait 18 adet fişek ve 40 adet kuru sıkı tabancaya mermisi ele geçirildi. Kebapçılık yaptığını belirten Aslan B., polise verdiği ilk ifadesinde borçlarından dolayı 1 hafta önce işyerini kapattığını, eşinden de ayrı yaşamaya başladığını ve psikolojik bunalım sonucu böyle bir davranışta bulunduğunu söylediği öğrenildi.
Soruşturma sürüyor.
(Görüntü Dökümü
---------------------
Kalabalığın linç etmek istemesi (cep telefonu)
Polisin ikna etmeye çalışması (cep telefonu)
Polisin etkisiz hale getirmesi (Cep telefonu)
Genel ve detay
(Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA))
===============================