Didim 6. Turizm Yatırım Zirvesi

Son Güncelleme:

TÜRSAB Genel Sekreteri Gürcün: "Övündüğümüz turizm verilerini, her şey dahil sisteminden sağlıyoruz.

TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, "Övündüğümüz turizm verilerini, her şey dahil sisteminden sağlıyoruz. Dolayısıyla esnaf, ülkemize gelen turistlerden yararlanamıyor" dedi.


Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Didim 6. Turizm Yatırım Zirvesi" kapsamında düzenlenen "Yerli Halkın ve Esnafın Didim Tanıtımında Etkinliği" konulu panelde konuşan Gürcün, "her şey dahil" sisteminin kentlerden uzak, ulaşımı zor olan otellerde kalanların ihtiyaçlarını giderebilmeleri için oluşturulduğunu belirtti.


Bu sistemin, çok hızlı şekilde yaygınlaşıp şehir otellerine kadar indiğine işaret eden Gürcün, "Maalesef günümüzde Türkiye'nin turizmdeki potansiyeli, her şey dahil sistemine dayalı. Yani övündüğümüz turizm verilerini, her şey dahil sisteminden sağlıyoruz. Dolayısıyla esnaf, ülkemize gelen turistlerden yararlanamıyor" diye konuştu.


Turizm alanında faaliyet gösteren bir şirketin yönetim kurulu başkanı Vural Öger ise Ege Bölgesi'nde butik otellerin sayısının artırılması gerektiğini belirterek, "betonlaşma"yı, turizmin en büyük tehlikesi olarak gördüğünü ifade etti. - Aydın

Kaynak: AA