Diyarbakır'daki üç petrol sahası kamulaştırılacak

Son Güncelleme:

Diyarbakır'da bulunan üç petrol sahasına ilişkin kamulaştırma kararı alındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan karara göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ait olan iki saha ile TPAO ve N.V. Turkse Perenco Şirketi'nin müştereken sahip olduğu bir sahadaki kuyuların lokasyon sahaları, yolu, enerji nakil hattı ve petrol boru hattı için gerekli olan parseller kamulaştırılacak.

Diyarbakır'da bulunan üç petrol sahasına ilişkin kamulaştırma kararı alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İkisi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ait, biri TPAO ile N.V. Turkse Perenco Şirketinin müştereken sahip olduğu ve Diyarbakır'da bulunan toplam üç sahadaki kuyuların lokasyon sahaları, yolu, enerji nakil hattı ve petrol boru hattı için gerekli olan çeşitli parsellerin kamulaştırılmasına karar verildi.

Kaynak: AA