Dünya Olaylı Derbiyi Böyle Gördü

Son Güncelleme:

Galatasaray'ın zaferi ve ardından yaşananlar Avrupa'da büyük yankı buldu. Peki göz yaşartıcı gaz nasıl haber oldu?

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Fenerbahçe taraftarları, derbiden sonra İstanbul'da ayaklandı" başlığını taşıyan haberinde "Fenerbahçe'nin yüzlerce tarafları, Türk polisi ile çatıştı ve lig galibinin belirlendiği maçın ardından sahayı işgal etti" dedi.


GÖZ YAŞARTICI GAZ HABER OLDU

Stadta yaşananları, " Polis, Şükrü Şaraçoğlu stadında Galatasaray oyuncularını korumak için kalkanlarını kullandı. Polis, oyuncuların soyunma odalarına kaçarken taraftarları dağıtmak için gözyaşartıcı gaz kullandı" sözleri ile anlatan BBC, şiddetin gergin bir maçtan sonra patlak verdiğini de kaydetti.


"POLİS ARAÇLARI ATEŞE VERİLDİ"

BBC, hakem maça son verdiğinde taraftarların plastik sandalyeleri kırarak polise ve Galatasaray oyuncularına attığını, şiddetin stadın dışında da devam ettiğini, Fenerbahçe taraftarlarının bir polis aracına taş attıklarını, çöp konteynerlerinin devrildiğini, dükkanların vitrin camlarının kırıldığını de belirtti.


ŞAMPİYONLUKLAR EŞİTLENDİ

"Kadıköyde de Fenerbahçe taraftarları, iki polis aracını devirerek ateşe verdi" diyen BBC, Türkiye'nin başka bir yerinde de Galatasaray tişörtü giyen 29 yaşındaki bir erkeğin bıçaklandığını da ifade etti. BBC haberinde geçmişte UEFA kupasını elde etmiş olan Galatasaray'ın 18'inci ligi kazanarak Fenerbahçe ile eşit duruma geldiğini vurgulanırken Galatasaray taraflarının ise takımlarının zaferini dans ederek ve bayrakları sallayarak kutladıklarına dikkat çekti.

Kaynak: Diğer