AFAD: Edirne'de Araç Geçişi Yapılabilir
AFAD:"Edirne, Karaağaç Mahallesi yolunda su taşkını sonucu meydana gelen çukurların onarılmasının ardından yoldan yüksek tekerlekli araçların geçişine izin verildi."
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Edirne, Karaağaç Mahallesi yolunda su taşkını sonucu meydana gelen çukurların onarılması sonucu açılan yoldan yüksek tekerlekli araçların geçişine izin verilmeye başlandığı bildirildi.
AFAD'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne ve Bulgaristan'da meydana gelen aşırı yağışlar sebebiyle taşan Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin Edirne'de yol açtığı su taşkınlarında, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, bölgeden bin 284 kişinin tahliyesi gerçekleştirildi.
Başkanlığın Edirne, Kırklareli ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ekipleri ile Edirne il kaynaklarının, Genelkurmay Başkanlığından 2 helikopter ve Sağlık Bakanlığından 1 ambulans helikopter desteğinde alanda çalışmalarını sürdürüyor.
Bölgede ulaşım ve tahliye işlerinde kullanılmak üzere yeterli miktarda araç ve personelin görev yaptığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Su tahliyesi için çok sayıda motopomp kullanılıyor. Düzenli olarak nehirlerde debi ölçümü yapılıyor. Edirne, Karaağaç Mahallesi yolunda su taşkını sonucu meydana gelen çukurların onarılması sonucu açılan yoldan yüksek tekerlekli araçların geçişine izin verilmeye başlandı. Karaağaç Mahallesi'ne, iki gündür gönderilen kumanyalara ilaveten bugün de 700 kumanya daha ulaştırılacak. Başbakanlık AFAD, bölgedeki gelişmeleri 7/24 takip ediyor." - Ankara